compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU

Quo vadis, Aida? (EN subtitles)

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch van Quo vadis, Aida? (EN subtitles)

Quo vadis, Aida? (EN subtitles) filmstill

Quo vadis, Aida? (EN subtitles) filmstill

Delen op facebook
Quo vadis, Aida? (EN subtitles)
Nederlandse première: 1-7-2021
Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Turkije, 2020, 102 min,

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbani? (Grbavica, winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Met onder anderen Raymond Thiry (Penoza) en Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown) als Dutchbatters.

Quo vadis, Aida? (EN subtitles) trailer

Trailer van Quo vadis, Aida? (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Quo vadis, Aida? (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/p2vjDp9jhFU/hqdefault.jpg2021-07-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Quo vadis, Aida? (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Quo vadis, Aida? (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je Quo vadis, Aida? (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbani? (Grbavica, winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Met onder anderen Raymond Thiry (Penoza) en Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown) als Dutchbatters. Aida (Jasna ?uri?i?) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht. Quo Vadis, Aida? werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film en geselecteerd voor de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië en Toronto. De film won meerdere prestigieuze prijzen waaronder de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Grand Jury Award op Movies that Matter. 'Meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend,' aldus Variety.

Productiemaatschappij: Coop99 Filmproduktion, Deblokada Produkcija, Digital Cube, Extreme Emotions, Indie Prod, N279 Entertainment, Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT), Razor Film Produktion GmbH, TOR, TRT, ZDF/Arte, Österreichischer Rundfunk (ORF)

Cast & Regisseur