compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Ready Player One 3D

Ready Player One 3D

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

actie, science fiction, thriller

Pitch van Ready Player One 3D
Tye Sheridan (Wade Owen Watts / Parzival)
Tye Sheridan (Wade Owen Watts / Parzival)
Delen op facebook
Ready Player One 3D
Nederlandse première: 29-3-2018
Verenigde Staten, 2018, 140 min,
In het onherbergzame jaar 2045 heeft de maker van de adembenemende virtual reality-wereld OASIS een schattenjacht bedacht om een waardige erfgenaam te vinden.
trailer en bijzonderheden over Ready Player One 3D
Er zijn overeenkomsten tussen deze film en Charlie and the Chocolate Factory (1971). Daarom contacteerde Steven Spielberg de inmiddels overleden Gene Wilder (Willy Wonka) voor een rol. Wilder sloeg dit aanbod af.
Aanloop van Ready Player One 3D
Tye Sheridan is onder andere bekend van Mud en X-Men: Apocalypse. Steven Spielberg is bekend van A.I. Artificial Intelligence, E.T. the Extra-Terrestrial en vele andere blockbusters.
BioscoopAgenda van Ready Player One 3D
Synopsis distributeur
Ready Player One is een actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline

Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtueel universum waarin men overal naartoe kan, alles kan en iedereen kan zijn. De OASIS is gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin en de totale controle over de OASIS na aan diegene die als eerste drie sleutels wint. Deze drie sleutels openen de deur naar het digitale Easter Egg dat hij ergens in zijn ogenschijnlijk oneindige creatie heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt, maar na vijf jaar blijft het scorebord redelijk leeg, tot op een bepaald moment...