compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Rebels of the Neon God

Rebels of the Neon God

***1/20
Waardering: 3.8/5

Ch'ing shaonien na cha

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

drama, misdaad

Pitch van Rebels of the Neon God
Rebels of the Neon God filmstill
Rebels of the Neon God filmstill
Delen op facebook
Rebels of the Neon God
Nederlandse première: 10-1-2019
Taiwan, 1992, 107 min,
Taipei, de hoofdstad van Taiwan, is een jungle van sociale en emotionele chaos. De generatiekloof is immens. Liefde en sex worden zakelijk en emotieloos bedreven. Met allerlei omwegen schetst Tsai de uitzichtloosheid van drie jongens en een meisje.
trailer en bijzonderheden over Rebels of the Neon God
Over de keerzijde van het economische succes van de zogenaamde 'Tijgers' van Azië. Jongeren staan buitenspel in deze door materialisme en geld gedomineerde landen. Ze verzetten zich tegen de 'god van neon'.
Recensies van Rebels of the Neon God
BioscoopAgenda van Rebels of the Neon God

Rebels of the Neon God in de bioscoop

Wil je Rebels of the Neon God zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Rebels of the Neon God.


Taipei is een jungle van sociale en emotionele chaos. Met allerlei omwegen wordt de uitzichtloosheid van drie jongens en een meisje geschetst.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Tsai Ming-liangs eerste lange speelfilm is digitaal gerestaureerd; een soms ironische schets van een jongensvriendschap in een metropool.

Taipei, begin jaren negentig. De economieën van Zuidoost-Azië zijn stormachtig in opkomst, maar dat lijkt de jongeren in Rebels of the Neon God nauwelijks uit te dagen. Ze hangen rond, zonder idealen of ambities. Tsai Ming-liangs eerste lange speelfilm is een soms ironische schets van een jongensvriendschap in een metropool. Motoren, videospelletjes, meisjes en seks zijn de ingrediënten, sfeervolle gitaarmuziek vormt de muzikale omlijsting. Tsai Ming-liang richt zijn camera op de protagonisten Hsiao Kang en Ah Tze; de één een lamlendige puber die z’n examens niet haalt en het huis uit wordt gegooid, de ander een opgefokte jeugdcrimineel. De één rijdt scooter, de ander heeft een motor die hij vertroetelt. In lang aangehouden shots registreert Tsai Ming-liang hoe de levens van de jongens elkaar kruisen; er is bewondering, aantrekkingskracht en agressie, de homo-erotische ondertoon is onmiskenbaar. Wat zal er van de jongens worden?
Rebels of the Neon God is een uitgebeend stadsportret en allegorie over volwassen worden in één. De groeiende welvaart van Taiwan brengt de begeerde westerse consumptiecultuur onder handbereik, maar trekt ook een wissel op persoonlijke relaties: eenzaamheid is de prijs. Voor deze onnadrukkelijk gebrachte boodschap vindt Tsai Ming-liang in al zijn films steeds nieuwe beelden en invulling. Digitaal gerestaureerde moderne klassieker.