compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

ROH Giselle

royal opera house

Pitch van ROH Giselle

Delen op facebook
ROH Giselle
Nederlandse première: 20-10-2020
Verenigd Koninkrijk, 2016, 135 min,

Giselle is het dramatische verhaal van een boerenmeisje wiens verraad door haar aristocratische minnaar ervoor zorgt dat ze gek wordt voordat ze sterft en terugkeert als een geest. Met de fantastische Alina Cojocaru in de titelrol en Johan Kobborg als een verscheurde graaf Albrecht, de sprankelende productie van Peter Wright en de pa van John Macfarlane

ROH Giselle trailer en bijzonderheden

Waarschijnlijk zullen sommige bioscopen een pauze inlassen vanwege de 2 uur en 15 minuten.
Peter Wrights productie voor The Royal Ballet is gebaseerd op de klassieke versie van Marius Petipa (naar de originele choreografie uit 1841 van Jules Perrot en Jean Coralli), die voor het eerst werd opgevoerd in Sint-Petersburg in 1884.

De rol van Giselle biedt de danseres veel technische en dramatische uitdagingen, van de vroege liefde van het personage tot haar aangrijpende afdaling in waanzin en haar laatste gebaar van vergeving van achter het graf. De eerste akte van het ballet is gevuld met historische details en rustieke kleuren. De tweede, ‘witte’ act dompelt het publiek daarentegen onder in een griezelig maanverlichte bos dat wordt achtervolgd door de etherische Wilis. Met zijn combinatie van een gedenkwaardig verhaal en prachtige choreografie, is Giselle de perfecte manier om klassiek ballet te ontdekken.

Trailer van ROH GiselleBekijk de trailer en de beste filmstills van de film ROH Gisellehttps://i1.ytimg.com/vi/J5Y0HFmoVIU/hqdefault.jpg2020-10-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Giselle is het klassieke ballet uit de romantiek. Het veranderde de danswereld toen het voor het eerst werd opgevoerd in Parijs in 1841 en blijft het middelpunt van het klassieke repertoire. De essentie van Giselle is hetzelfde gebleven door middel van veel verschillende producties in meer dan een eeuw onafgebroken uitvoering.
Prima ballerina Marianela Nuñez - die Giselle vertolkt - speelde 10 jaar eerder de rol van Myrta, koningin van de Wili's in de tv adaptatie.

ROH Giselle - Bioscopen, Tijden & Tickets

ROH Giselle in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Peter Wrights productie van de klassieker van Marius Petipa, een van de grootste romantische balletten, is een verhaal over verraad, bovennatuurlijke krachten en liefde die verder gaat dan de dood. De rol van Giselle biedt de danseres veel technische, maar ook dramatische uitdagingen. Van de prille liefde van het personage tot het wegglijden in waanzin en haar laatste gebaar van vergeving vanuit het hiernamaals. De eerste akte van het ballet bestaat uit historische details en rustieke kleuren. De tweede akte dompelt het publiek onder in een griezelig, maanverlicht bos in de greep van de etherische Wilis. De combinatie van een gedenkwaardig verhaal en prachtige choreografie, maakt van Giselle de perfecte voorstelling om het klassieke ballet te ontdekken.