compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Ruben Brandt, Collector

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch van Ruben Brandt, Collector

Ruben Brandt, Collector filmstill

Ruben Brandt, Collector filmstill

Delen op facebook
Ruben Brandt, Collector
Nederlandse première: 18-7-2019
Hongarije, 2018, 96 min,

De psychotherapist Ruben Brandt wordt geteisterd door nachtmerries 'veroorzaakt' door beroemde kunstwerken. Hij hoopt als hij de kunstwerken in zijn bezit heeft, dat de nachtmerries ophouden. Vier van zijn patiënten proberen deze kunstwerken te stelen. Een detective vermoedt dat een 'Verzamelaar' aan het werk is.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Ruben Brandt, Collector trailer en bijzonderheden

Ruben Brandt is een samenvoeging van Rubens en Rembrandt. De film combineert verschillende filmstijlen uit verschillende tijden met elkaar, zo zijn er scènes die verwijzen naar Hitchcock, maar ook naar de Jasn-Bourne-series. Ook zijn er filmposters te zien van beroemde films zoals Der Blaue Engel (1930) en Das Kabinett Des Dr. Caligari (1920), die laatste is een verwijzing naar de filmplot.
De film won eerder Beste film tijdens het Trieste Film Festival 2019 en Beste scenario tijdens het Seville European Film Festival 2018.

Trailer van Ruben Brandt, CollectorBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ruben Brandt, Collectorhttps://i1.ytimg.com/vi/CuGS8Sw2fb0/hqdefault.jpg2019-06-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Milorad Krstic debuteert met deze film als regisseur van een avondvullende animatiefilm.
Iván Kamarás die de stem van het personage Ruben Brandt inspreekt is bekend uit de films Hellboy II: The Golden Army (2008) en A Good Day to Die Hard (2013).

Ruben Brandt, Collector - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ruben Brandt, Collector in de bioscoop

Wil je Ruben Brandt, Collector zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Vier meesterdieven proberen de kunstwerken die hun psychotherapeut teisteren met nachtmerries te stelen. Een detective vermoedt dat een 'Verzamelaar' aan het werk is.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie.

Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie. Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Zelf wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing. Bijna in het geheim werkte visueel kunstenaar Krstic aan zijn meesterlijke animatiedebuut, waarin hij het esthetische genot van kunst combineert met de meeslependheid van genrefilms. Ongekend speels, vanzelfsprekend en bijzonder stijlvol vormen schilderijen van Hopper, Picasso, Warhol e.a. samen met Art Deco reisposters en actie-sequenties uit o.a. Mission Impossible zowel het decor, als de personages, als de vaart in het verhaal. Voeg daarbij de fantastische muziekscore, een ode aan zowel orkestrale filmmuziek als de Britse jaren ’60 popliedjes en je hebt een prachtige, heerlijke, unieke film, bejubeld door critici en publiek gelijk.

Productiemaatschappij: Ruben Brandt

Cast & Regisseur

Iván Kamarás

Ruben Brandt
Matt Devere

Bye-Bye Joe
Zalán Makranczi

Mike Kowalsky
Paul Bellantoni

John Cooper