compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU

Saint Omer (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Saint Omer (EN subtitles)

Delen op facebook
Saint Omer (EN subtitles)
Nederlandse première: 9-3-2023
Frankrijk, 2022, 122 min,

In Saint Omer reist schrijfster Rama voor een proces waarbij een de Senegalese Laurence Coly terecht staat voor moord op haar kind. Tijdens het proces krijgt Rama ook twijfels over haar eigen toekomstige moederschap, want ook zij is zwanger van een gemengde relatie en ook zij heeft een slechte band met haar eigen moeder.

Saint Omer (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Alice Diop - zelf kind van Senegalese ouders - volgde in 2016 het proces waar de film op gebaseerd is.
De film won de Grand Prix voor beste film op het Filmfestival van Gent, de Zilveren Leeuw in Venetië en wordt namens Frankrijk ingezonden voor de Oscars. In Nederland is de film geselecteerd voor IFFR 2023.

Trailer van Saint Omer (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Saint Omer (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/hSuQ1bwRGqI/hqdefault.jpg2023-03-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De film is het fictiedebuut van bekroond documentairemaker Alice Diop, bekend van maatschappelijke Franse documentaires zoals "Nous" (2021).

Saint Omer (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Saint Omer (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Saint Omer (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Een Senegalese immigrant staat terecht voor moord op haar kind. De verdediging voert aan dat ze leed aan een psychische stoornis, door een slechte relatie met haar eigen moeder.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Saint Omer is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk.

De jonge schrijver Rama reist naar Saint Omer om het proces te volgen van Laurence Coly, een Senegalese immigrantenmoeder die terechtstaat voor de moord op haar baby. Rama is zelf zwanger en ontdekt veel parallellen tussen haar en Laurence. Saint Omer is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met het moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk.

Productiemaatschappij: Srab Films

Cast & Regisseur