compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Sakawa

Sakawa

Voor alle leeftijden

drama, filmhuis

Pitch van Sakawa
Sakawa filmstill
Sakawa filmstill
Delen op facebook
Sakawa
Nederlandse première: 7-3-2019
België, Nederland, 2019, 81 min,
Een kijkje achter de schermen bij internetzwendelaars in Ghana, die rijke westerlingen oplichten om aan de armoede te ontsnappen. De film volgt Anna, een jonge moeder die internetoplichter wil worden. Een ervaren zwendelaar probeert haar de kneepjes van het vak te leren.
trailer en bijzonderheden over Sakawa
Ben Asamoah is een jonge filmstudent uit Belgie met familie in Ghana.
Aanloop van Sakawa
Ben Asamoah debuut als regisseur.
BioscoopAgenda van Sakawa

Sakawa in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
In Sakawa laat de Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah de oplichterspraktijken zien vanuit zijn eigen, Afrikaanse perspectief.

Sakawa – een coproductie van Inti Films en Pieter van Huystee Film – geeft een kijkje achter de schermen bij internetzwendelaars in Ghana, die rijke westerlingen oplichten om aan de armoede te ontsnappen. In Ghana ligt op giftige stortplaatsen met oude computers een schat aan informatie. Het is relatief eenvoudig hard drives te openen en toegang te krijgen tot foto’s en persoonlijke informatie van de voormalige eigenaren. Met een naam en adres is vrijwel iedereen online op te sporen. De film volgt Anna, een jonge moeder die internetoplichter wil worden. Een ervaren zwendelaar probeert haar de kneepjes van het vak te leren, maar Anna heeft weinig talent. ‘One Dollar’ daarentegen is een meesteroplichter. Met een nepaccount weet hij zijn slachtoffers te verleiden: zij laten zich gek maken door een foto van een volslanke schoonheid en zijn hoge, verleidelijke stem. Maar hoeveel medelijden kun je ook hebben met een man die wekelijks voor 250 dollar aan vis voor zijn baas koopt, terwijl One Dollar een schamele twaalf dollar per maand verdient? In Sakawa laat de Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah de oplichterspraktijken zien vanuit zijn eigen, Afrikaanse perspectief.