compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Sakawa

Voor alle leeftijden

Pitch van Sakawa

Sakawa filmstill

Sakawa filmstill

Delen op facebook
Sakawa
Nederlandse première: 7-3-2019
België, Nederland, 2019, 81 min,

Een kijkje achter de schermen bij internetzwendelaars in Ghana, die rijke westerlingen oplichten om aan de armoede te ontsnappen. De film volgt Anna, een jonge moeder die internetoplichter wil worden. Een ervaren zwendelaar probeert haar de kneepjes van het vak te leren.

Sakawa trailer en bijzonderheden

Ben Asamoah is een jonge filmstudent uit Belgie met familie in Ghana.

Trailer van SakawaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sakawahttps://i1.ytimg.com/vi/TEKiG-b0-_0/hqdefault.jpg2019-03-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ben Asamoah debuut als regisseur.

Sakawa - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sakawa in de bioscoop

Wil je Sakawa zien? Koop of huur de film hier:Sakawa – een coproductie van Inti Films en Pieter van Huystee Film – geeft een kijkje achter de schermen bij internetzwendelaars in Ghana.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Sakawa laat de Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah de oplichterspraktijken zien vanuit zijn eigen, Afrikaanse perspectief.

Sakawa – een coproductie van Inti Films en Pieter van Huystee Film – geeft een kijkje achter de schermen bij internetzwendelaars in Ghana, die rijke westerlingen oplichten om aan de armoede te ontsnappen. In Ghana ligt op giftige stortplaatsen met oude computers een schat aan informatie. Het is relatief eenvoudig hard drives te openen en toegang te krijgen tot foto’s en persoonlijke informatie van de voormalige eigenaren. Met een naam en adres is vrijwel iedereen online op te sporen. De film volgt Anna, een jonge moeder die internetoplichter wil worden. Een ervaren zwendelaar probeert haar de kneepjes van het vak te leren, maar Anna heeft weinig talent. ‘One Dollar’ daarentegen is een meesteroplichter. Met een nepaccount weet hij zijn slachtoffers te verleiden: zij laten zich gek maken door een foto van een volslanke schoonheid en zijn hoge, verleidelijke stem. Maar hoeveel medelijden kun je ook hebben met een man die wekelijks voor 250 dollar aan vis voor zijn baas koopt, terwijl One Dollar een schamele twaalf dollar per maand verdient? In Sakawa laat de Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah de oplichterspraktijken zien vanuit zijn eigen, Afrikaanse perspectief.

Cast & Regisseur