compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Salomé

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Musical gebaseerd op de mythe van Salomé, de stiefdochter van Herodes, die verliefd is op Johannes de Doper. Johannes wijst haar af en hierop besluit ze wraak te nemen: ze vraagt Herodes om zijn hoofd.
Delen op facebook
Salomé
Spanje, 2002, 85 min,

bijzonderheden

Salomé is een oud bijbels verhaal, dat door de eeuwen heen verschillende malen is bewerkt door o.a. Oscar Wilde en de Duitse componist Richard Strauss. Regisseur Carlos Saura gebruikt al deze verschillende versies en maakt daar zijn eigen musical van.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Spaanse regisseur, schrijver en producer Carlos Saura heeft met zijn films al vele prijzen gewonnen. Zijn allereerste prijs, de Zilveren Beer van het filmfestival van Berlijn, mocht hij al in 1966 in ontvangst nemen voor de film La Caza. Vervolgens won hij nog vele andere prijzen en werd ook vier keer genomineerd voor een oscar. Zijn bekendste werken zijn "Mamá cumple cien Años" (1979), Carmen (1983), El Amor Brujo (1986), Flamenco (1995) en Tango (1998).

Salomé - Bioscopen, Tijden & Tickets

Salomé in de bioscoop

Wil je Salomé zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Musical gebaseerd op de mythe van Salomé, de stiefdochter van Herodes, die verliefd is op Johannes de Doper. Johannes wijst haar af en hierop besluit ze wraak te nemen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Zebra Producciones S.A.

Cast & Regisseur

Paco Mora

King Herod
Javier Toca

John the Baptist
Carlos Saura

Regisseur
Tomatito

Muziek
Salomé poster