compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Sátántangó (EN subtitles)

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Sátántangó (EN subtitles)

Sátántangó (EN subtitles) filmstill

Sátántangó (EN subtitles) filmstill

Delen op facebook
Sátántangó (EN subtitles)
Nederlandse première: 15-12-2022
Duitsland, Hongarije, Zwitserland, 1994, 439 min,

Satanstango volgt drie dagen lang het leven van de bewoners in een desolaat, afgelegen Hongaars gehucht. Meedogenloos worden mensen getoond bij wie het leven tot volledige stilstand is gekomen en die zijn weggezakt in een verlammende apathie. Mensen ook die een gemakkelijke prooi vormen voor valse profeten, zoals de politiespion Irimias die hen een beter leven belooft in ruil voor hun spaarcenten. Liters alcohol verzachten de pijn.

Sátántangó (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De projectietijd van deze Hongaarse film beslaat zeven uur en tien minuten, onderbroken door twee pauzes. Met Werckmeister Harmóniák voltooide Béla Tarr de trilogie die hij met Damnation (1987) en Sátántangó (1994) begon.

Trailer van Sátántangó (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sátántangó (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/VfTpRiDZTqc/hqdefault.jpg2022-12-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Béla Tarr regisseerde ook Family Nest(1978), The Outsider (1981), The Prefab People (1982), Kárhozat (1988) en City Life (1990).

Sátántangó (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sátántangó (EN subtitles) in de bioscoop


Ook te zien:
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Béla Tarrs zeven-en-een-half uur durende, digitaal gerestaureerde (4K), magnum opus volgt de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme.

Béla Tarrs zeven-en-een-half uur durende magnum opus volgt de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme. Drank, veel drank en het gerucht dat de doden zijn opgestaan nemen bezit van de verbeelding. Het lijkt bijna onmogelijk: een werkdag lang in de bioscoopstoel, kijkend naar een en dezelfde film. Toch is dat wat de Hongaarse regisseur Béla Tarr van zijn publiek eist, en dat dat geen probleem is, bewezen de lyrische reacties van filmkijkers en kritiek bij uitbreng van Sátántangó in 1994 en bij latere hervertoningen. De heruitbreng door Eye Filmmuseum van Sátántangó (4K-restauratie) is niet alleen een eerbetoon aan een klassieker van de Oost-Europese film, maar ook de kans om kennis te maken met een uitzonderlijk begaafde verhalenverteller-in-beelden.

Productiemaatschappij: Mafilm, Vega Film Productions, Von Vietinghoff Filmproduktion GmbH

Cast & Regisseur