compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

Sidik en de panter

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Sidik en de panter

Sidik Barzani (Sidik Barzani)

Sidik Barzani (Sidik Barzani)

Delen op facebook
Sidik en de panter
Nederlandse première: 10-9-2020
Nederland, 2019, 83 min,

Sidik is al 25 lange jaren op zoek naar een Perzische sneeuwluipaard in de door oorlog geteisterde bergen van Koerdistan in Noord-Irak. Mocht hij een luipaard op film vangen, dan wordt het hele gebied beschermd en ook de cultuur van Sidik. Maar niet iedereen kijkt naar het land zoals Sidik doet.

Sidik en de panter trailer

Trailer van Sidik en de panterBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sidik en de panterhttps://i1.ytimg.com/vi/xxslTsewnpI/hqdefault.jpg2019-11-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Reber Dosky maakte eerder de documentaires Radio Kobanî (2016) en "Lokroep" (2013).

Sidik en de panter - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sidik en de panter in de bioscoop

Wil je Sidik en de panter zien? Koop of huur de film hier:



Sidik is al 25 lange jaren op zoek naar een Perzische sneeuwluipaard in de door oorlog geteisterde bergen van Koerdistan in Noord-Irak. Mochten de luipaarden de dan wordt het hele gebied beschermd.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De enige vrienden van de Koerden zijn hun bergen’ zegt Sidik. In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt hij als een pelgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter. Sidik is er van overtuigd dat de panter, na lange tijd van oorlog en vernietiging, terugkeert naar dit gebied. Mocht de panter hier inderdaad gesignaleerd worden, dan zou dat betekenen dat het hele gebied als beschermde natuur wordt aangemerkt. Hiermee zou zijn geboortegrond eindelijk beschermd zijn. Op zijn tochten door het ongetemde berglandschap ontmoet Sidik bewoners, stropers, oorlogsweduwen, en overlevenden. Hij deelt herinneringen en noteert hun verhalen in zijn dagboek. Een gesprek met een jongere landgenoot die graag naar Europa wil vertrekken, laat de spanning tussen de verschillende generaties zien en maakt duidelijk dat niet iedereen even verknocht is aan zijn wortels als Sidik. De liefde voor deze streek spat van het scherm in deze persoonlijke en inspirerende visuele ode aan doorzettingsvermogen en moederlandsliefde.

Productiemaatschappij: Dieptescherpte

Cast & Regisseur