compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > So Long, My Son

So Long, My Son

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis

Pitch van So Long, My Son
Mei Yong (Liyun Wang) en Wang Jinchun (Yaojun Liu)
Mei Yong (Liyun Wang) en Wang Jinchun (Yaojun Liu)
Delen op facebook
So Long, My Son
Nederlandse première: 1-8-2019
China, 2019, 185 min,
Een echtpaar verliest een kind door een tragisch ongeluk. Verhuist naar een grote stad, wanneer hun geadopteerde zoon verdwijnt, moeten ze terugkeren naar hun oorspronkelijke plek des onheils. Liefde en verdriet vergaan niet zomaar.
trailer en bijzonderheden over So Long, My Son
De film spant een periode van ongeveer vijftig jaar, maar is in 3 maanden opgenomen. Het is een kritische kijk op de gevolgen van de één-kind-per-gezin-politiek van China (1979-2013).
Aanloop van So Long, My Son
Regisseur Xiaoshuai Wang is bekend van zijn regie van Shanghai Dreams (2005), After the War (2002) en Beijing Bicycle (2001).
BioscoopAgenda van So Long, My Son

So Long, My Son in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Twee gezinnen groeien vanaf de jaren ’80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Soms kan het echter een leven lang duren voordat men klaar is om vaarwel te zeggen.