compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

Son-Mother

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van Son-Mother

Mahan Nasiri (Amir) en Raha Khodayari (Leila)

Mahan Nasiri (Amir) en Raha Khodayari (Leila)

Delen op facebook
Son-Mother
Nederlandse première: 17-6-2021
Iran, Tsjechië, 2019, 102 min,

In Son-Mother gaat Iran gebukt onder de economische sancties. De weduwe Leila werkt onvermoeibaar in een falende fabriek in een poging voor haar baby en 12-jarige zoon Amir te zorgen. Ze krijgt een huwelijksaanzoek van een buschauffeur, maar die heeft een dochter van dezelfde leeftijd als Amir: de tradities dicteren dat Amir niet mee mag naar het nieuwe ouderlijk huis. Leila zoekt krampachtig naar een oplossing.

Bekijk bij:

Cinemember

Son-Mother trailer en bijzonderheden

Gekozen tot Beste Film tijdens hetPrague International Film Festival 2020.

Trailer van Son-MotherBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Son-Motherhttps://i1.ytimg.com/vi/kF9ZW_VrpGk/hqdefault.jpg2020-09-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van regisseuse Mahnaz Mohammadi.

Son-Mother - Bioscopen, Tijden & Tickets

Son-Mother in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Son-Mother zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Een weduwe die onvermoeibaar werkt in een falende fabriek in het door sancties gegrepen Iran krijgt een huwelijksaanzoek dat financiële zekerheid kan betekenen, maar ook haar gezin kan verscheuren.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Hartverscheurend en aangrijpend drama over een weduwe die als voorwaarde om te kunnen hertrouwen afstand moet doen van haar 12-jarige zoon.

In de eerste helft van de film (getiteld Son) maken we kennis met weduwe Leila, moeder van de 12-jarige zoon Amir en het 2 jaar oude dochtertje Munes in het huidige Iran. Zij kan nauwelijks rondkomen van haar baantje in de fabriek. De dingen zijn somber en ze worden alleen maar somberder als Leila gedwongen wordt een onmogelijke keuze te maken. De buschauffeur Kazem heeft haar ten huwelijk gevraagd, maar hij heeft een dochter van ongeveer dezelfde leeftijd als Amir. Volgens een Iraanse religieuze traditie is het niet toegestaan dat Amir en dit meisje samen in hetzelfde huis wonen, omdat er iets onislamitisch zou kunnen gebeuren. Iets seksueels. De man eist dat Amir ergens anders gaat wonen totdat zijn dochter is getrouwd. Dat kan echter een paar maanden of misschien wel een paar jaar duren. In de tweede helft van de film (getiteld Mother) verschuift de aandacht naar de zoon Amir. Een rustige, observerende jongen, die voelt dat zijn moeder het moeilijk heeft en dat de traditionele druk op haar enorm is. Leila is trots dat haar zoon stilletjes accepteert dat ze van elkaar worden gescheiden. Maar stilletjes betekent in dit geval ook letterlijk "stilletjes". Hij verandert in een gesloten, nauwelijks sprekende persoon die bruist van woede en teleurstelling. Het offer dat Amir moet brengen is hartverscheurend. Evenals dat van zijn moeder.

Productiemaatschappij: Europe Media Nest, Filminiran (production company)

Cast & Regisseur