compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Songerskop

Songerskop

thriller

Pitch
Tijdens een dropping in de bossen van het Limburgse Echt stuit een drietal pubers op een eeuwenoude mythe: de Juffrouw Zonder Kop. Deze verschijning geeft hen de keuze om haar vloek ongedaan te maken of te sterven. Bang voor de dood kiezen ze voor het eerste, maar wanneer haar voorwaarden onhaalbaar blijken, komt de dood toch wel heel dichtbij.
Delen op facebook
Songerskop
Nederlandse première: 20-10-2019
Nederland, 2019, 25 min,
Songerskop trailer en bijzonderheden
Deze korte film is gebaseerd op een volksverhaal: de mythe van “Juffrouw Zonder Kop”. De originele mythe dateert uit 1498 en vertelt over de spookgestalte van een vrouw zonder kop die rondwaart in de bossen nabij Echt.
Het budget voor deze korte film is samengebracht middels een crowd-funding-campagne die gestart werd eind 2016, de opnames werden grotendeels in de zomer van 2017 gemaakt.
Aanloop
Limax Film Productions voltooide in 2012 het project Omega (met Nelly Frijda), een volledige speelfilm die gerealiseerd werd met een zeer beperkt budget. Voor Songerskop bundelt Limax haar krachten met regisseur Ron Roumen (bekend van de speelfilm "Crossroads| en de tv-serie Wied es de Windj) en scenarioschrijver Martijn Daamen ("Don't Kill the Messenger", "Verkapt").
Songerskop - Bioscopen, Tijden & Tickets

Songerskop in de bioscoop