compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Stones Have Laws

Voor alle leeftijden

Pitch van Stones Have Laws

Stones Have Laws filmstill

Stones Have Laws filmstill

Delen op facebook
Stones Have Laws
Nederlandse première: 10-10-2019
Nederland, 2019, 100 min,

De Marrons van Suriname zijn afstammelingen van Afrikanen die door slavenhalers onder dwang naar Suriname zijn gebracht. Daar bevrijdden zij zichzelf uit de slavernij en vestigden ze zich in het oerwoud. De hier wonende Surinaamse Marrons belichten in deze documentaire hun wereld.

Stones Have Laws trailer

Trailer van Stones Have LawsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Stones Have Lawshttps://i1.ytimg.com/vi/AOgj2W4gSA0/hqdefault.jpg2023-06-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan kan je ook wel kennen van de film Episode of the Sea (2014). Voor mede-regisseur Tolin Alexander is deze film overigens zijn regiedebuut.

Stones Have Laws - Bioscopen, Tijden & Tickets

Stones Have Laws in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Stones Have Laws zien? Koop of huur de film hier:Het ontroerende en meditatieve Stones Have Laws belicht vanuit het heden een ontzagwekkende passage uit het Surinaamse slavernijverleden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Stones Have Laws (Dee Sitonu a Weti) neemt de toeschouwer mee naar het regenwoud van Suriname en wijdt deze in in het leven van de Marrongemeenschap.

Stones Have Laws (Dee Sitonu a Weti) neemt de toeschouwer mee naar het regenwoud van Suriname en wijdt deze in in het leven van de Marrongemeenschap. De film vervlecht orale overleveringen over Afrikaanse voorouderlijke tradities en ontsnappingen aan slavernij met nieuwe rituelen en laat zien hoe industrieën die de regio ontbossen door grootschalige houtkap en mijnbouw de krachtige banden van de gemeenschap met het land in gevaar brengen. De Nederlandse kunstenaars Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan, en de Surinaamse theatermaker Tolin Erwin Alexander hebben de Marrongemeenschap intensief betrokken bij de ontwikkeling van het project dat tot stand kwam door een experimenteel proces van collectief script-maken en performance. Het resultaat is een unieke filmische vorm die voorouderlijke tradities vermengt met nieuwe vormen van filmmaken, waarin documentaire, poëzie en theater samenkomen.

Productiemaatschappij: seriousFilm

Cast & Regisseur