compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 29-7 t/m 4-8
Film van de week!
MENU

Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar

Pitch

Questlove's meeslepende documentaire is deels muziekfilm, deels historisch verslag van een episch evenement dat de zwarte cultuur vierde.
Delen op facebook
Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)
Nederlandse première: 19-8-2021
Verenigde Staten, 2021, 118 min,

Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) trailer

Trailer van Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)https://i1.ytimg.com/vi/ZNq8Ip5f3K8/hqdefault.jpg2021-07-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Muzikant Ahmir “Questlove” Thompson maakt zijn debuut als filmmaker met een krachtige en meeslepende documentaire: Summer of Soul. De documentaire is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu. Summer of Soul belicht het belang van geschiedenis voor ons spirituele welzijn en is een bewijs voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden. De film bevat nooit eeder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.

Productiemaatschappij: Concordia Studio, LarryBilly Productions, Mass Distraction Media, Play/Action Pictures, RadicalMedia, Two One Five Entertainment, Vulcan Productions

Cast & Regisseur

Jesse Jackson (I)

Self (as Reverend Jesse Jackson)
Abbey Lincoln

Self - Performer (archive footage)
Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) poster