compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)

Mavis Staples en Mahalia Jackson

Mavis Staples en Mahalia Jackson

Delen op facebook
Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)
Nederlandse première: 19-8-2021
Verenigde Staten, 2021, 117 min,

Summer Of Soul (...Or, When The Revolution Could Not Be Televised) is een documentaire en een registratie van een evenement. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd The Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). De beelden werden nooit gezien.

Bekijk bij:

meJane

Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) trailer en bijzonderheden

Wat altijd opviel bij Woodstock was dat de zwarte gemeenschap grotendeels ontbrak, terwijl er muzikaal en cultureel veel aan de hand was. Muzikant Ahmir “Questlove” Thompson maakt zijn debuut als filmmaker en laat zien wat er nog meer aan de hand was in 1969 in de VS. De film bevat nooit eeder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.

Trailer van Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)https://i1.ytimg.com/vi/ZNq8Ip5f3K8/hqdefault.jpg2021-07-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regiedebuut van Ahmir-Khalib Thompson — die ook de voice-over voor zijn rekening neemt — hij is vooral bekend als bandleider en was eerder te zien in de docu's Finding Fela! (2014), "Our Vinyl Weighs a Ton: This Is Stones Throw Records" (2013), "Beats Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest" (2011) en The Black Power Mixtape 1967-1975 (2011).

Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) in de bioscoop

Wil je Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Documentaire over het legendarische Harlem Cultural Festival in 1969, dat Afro-Amerikaanse muziek en cultuur vierde en zwarte trots en eenheid promootte.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Questlove's meeslepende documentaire is deels muziekfilm, deels historisch verslag van een episch evenement dat de zwarte cultuur vierde.

Muzikant Ahmir “Questlove” Thompson maakt zijn debuut als filmmaker met een krachtige en meeslepende documentaire: Summer of Soul. De documentaire is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu. Summer of Soul belicht het belang van geschiedenis voor ons spirituele welzijn en is een bewijs voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden. De film bevat nooit eeder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.

Productiemaatschappij: Concordia Studio, LarryBilly Productions, Mass Distraction Media, Play/Action Pictures, RadicalMedia, Two One Five Entertainment, Vulcan Productions

Cast & Regisseur

Jesse Jackson (I)

Self (as Reverend Jesse Jackson)
Abbey Lincoln

Self - Performer (archive footage)
Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) poster

Nieuws over Summer of Soul (...Or, When th..