Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Taal is zeg maar echt mijn ding

Taal is zeg maar echt mijn ding

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Taal is zeg maar echt mijn ding
Taal is zeg maar echt mijn ding: Fockeline Ouwerkerk (Anne) en Peter Faber (Werner)
Taal is zeg maar echt mijn ding: Fockeline Ouwerkerk (Anne) en Peter Faber (Werner)
Taal is zeg maar echt mijn ding
Nederlandse première: 18-1-2018
Nederland, 2018, 90 min,
Anne is een echt taalkonijn, dat zich enorm kan vermaken met woorden en taaltovernarijen. Helaas mag ze voor de glossy waar ze voor werkt alleen over suffe onderwerpen schrijven. Ze wil net ontslag nemen als ze wordt gekoppeld aan de gladde, maar knappe fotograaf Rick.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over Taal is zeg maar echt mijn ding
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Paulien Cornelisse, dat over 'fout' en grappig, misleidend of bijzonder taalgebruik gaat en geen romantische insteek heeft.
Aanloop van Taal is zeg maar echt mijn ding
Regisseur Barbera Bredero maakte eerder Dikkertje Dap, wat ook geen kant-en-klaar verhaal was, want die film is gebaseerd op een versje.
BioscoopAgenda van Taal is zeg maar echt mijn ding

Taal is zeg maar echt mijn ding in de bioscoop

Genoeg van reclame? Klik hier!
Synopsis distributeur
De onhandige Anne (Fockeline Ouwerkerk) heeft een passie voor taal. Stopwoorden, verbasteringen, verkeerde aanhalingstekens, scheldwoorden en aparte babynamen. Ze kan zich er enorm mee vermaken, het verbaast haar én ze heeft er een mening over! Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt, mag ze echter alleen maar over zomermode en quinoa salades schrijven. Gelukkig kan ze haar frustratie daarover goed delen met haar collega en beste vriend Timo (Egbert-Jan Weeber). Als ze uiteindelijk ook nog voor haar vader (Peter Faber) moet zorgen, besluit Anne dat ze het helemaal anders wil; een baan met meer diepgang, weg uit de dagelijkse sleur en de liefde van haar leven vinden. Net als ze ontslag wil nemen, wordt ze gekoppeld aan de charmante, maar gladde fotograaf Rick (Tarikh Janssen) en ze besluit nog even te blijven. Een beslissing die voor vuurwerk zorgt, maar of ze er echt gelukkig van wordt? Taal is zeg maar echt mijn ding is geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse. Onze taal is continu in beweging en zonder dat we het door hebben, sluipen er nieuwe woorden, gekke zinnen en bijzondere uitdrukkingen in ons dagelijks taalgebruik. In de film Taal is zeg maar echt mijn ding worden deze opmerkelijkheden op grappige en herkenbare wijze belicht.