compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU

Tel Aviv on Fire

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Tel Aviv on Fire

Tel Aviv on Fire filmstill

Tel Aviv on Fire filmstill

Delen op facebook
Tel Aviv on Fire
Nederlandse première: 25-7-2019
België, Frankrijk, Israël, Luxemburg, 2018, 97 min,

Jonge Palestijnse productieassistent krijgt op de set problemen met de Palestijnse makers van een serie, wanneer hij het verloop van de serie probeert te beïnvloeden als nieuwbakken schrijver.

Bekijk bij:

Cinemember

Tel Aviv on Fire trailer en bijzonderheden

De film is geroemd omdat het een lichtvoetige komedie is, tegen de achtergrond van een explosief gebied. De film won Beste Film tijdens het Film Festival Venetië 2018 en Kais Nashif won Beste Acteur.

Trailer van Tel Aviv on FireBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Tel Aviv on Firehttps://i1.ytimg.com/vi/tIN9PhtnACs/hqdefault.jpg2019-05-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De half-Duitse acteur Kais Nashif is bekend van Body of Lies (2008) en Paradise Now (2005) van de Nederlandse Palestijn Hany Abu-Assad.
Eerste internationale film van regisseur Sameh Zoabi, die eerder films maakte bedoeld voor de Israëlische markt.

Tel Aviv on Fire - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tel Aviv on Fire in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, luchtig uitvergroot als meeslepende soap waar wel degelijk om gelachen kan worden.

Een komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict? Weinig filmmakers die daar hun vingers aan durven te branden, maar Sameh Zoabi bewijst met Tel Aviv on Fire dat er wel degelijk om kan worden gelachen. Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn woont in Jeruzalem en werkt op een tv-set in Ramallah als productie-assistent. Elke dag moet hij langs een Israëlische grenspost. Daar ontmoet hij officier Assis. Zijn vrouw en haar vriendinnen zijn grote fans van de tv-serie. Assis wil Salam graag helpen met ideeën over het verloop van het soap verhaal. Als hij een positievere rol voor de Joodse generaal eist, probeert Salam krampachtig het verloop van de tv-serie te beïnvloeden. Maar het wordt steeds duidelijker dat dit voor de Arabische makers ontoelaatbaar is. En zo weet regisseur Zoabi messcherp de vinger op de zere plek te leggen. Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, luchtig uitvergroot als meeslepende soap.

Productiemaatschappij: Artémis Productions, Lama Films, Samsa Film, TS Productions