compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Tengo sueños eléctricos

I Have Electric Dreams

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van Tengo sueños eléctricos

Delen op facebook
Tengo sueños eléctricos
Nederlandse première: 17-8-2023
België, Costa Rica, Frankrijk, 2022, 104 min,

In I Have Electric Dreams woont Eva - een zestienjarig meisje - samen met haar moeder, haar jongere zus en hun kat, maar wil intrekken bij haar vervreemde vader. Ze klampt zich aan hem vast en probeert te balanceren tussen de tederheid en gevoeligheid van het tienerleven.

Bekijk bij:

meJane

Tengo sueños eléctricos trailer en bijzonderheden

De film won tijdens het Locarno International Film Festival 2022 de prijzen voor Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Regisseur.

Trailer van Tengo sueños eléctricosBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Tengo sueños eléctricoshttps://i1.ytimg.com/vi/bkYLIBgXbhM/hqdefault.jpg2023-06-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van de in Costa Rica geboren Valentina Maurel die in Parijs en Brussel studeerde, eerder viel ze al op met de korte film "Lucia in Limbo" (2019), welke in Costa Rica werd opgenomen en waar ook een 16-jarige de centrale figuur van de film is.

Tengo sueños eléctricos - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tengo sueños eléctricos in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Tengo sueños eléctricos zien? Koop of huur de film hier:


meJane

De 16-jarige Eva woont samen met haar moeder, haar jongere zus en hun kat, maar wil intrekken bij haar vervreemde vader.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In haar debuutfilm Tengo sueños eléctricos legt regisseur Valentina Maurel met een rauwe gevoeligheid de dunne lijn tussen liefde en haat vast. Voor haar film keert zij terug naar Costa Rica waar ze opgroeide. De ideale setting voor dit broeierige coming-of-age verhaal. De ouders van Eva (Daniela Marín Navarro) zijn gescheiden. Ze verlangt er naar om bij haar vader Martin (José Pablo Segreda Johanning) te wonen, weg van haar moeder en zusje die ze onuitstaanbaar vindt. Maar Martin is net zo stuurloos als zijn puberende tienerdochter. In hun zoektocht naar genegenheid en stabiliteit richten ze hun verwarring en woede op elkaar. Eva ontdekt dat het voor de volwassenen in haar leven ook niet allemaal vanzelf gaat. Tengo sueños eléctricos is een Belgische productie die met zijn wereldpremiere op het Filmfestival van Locarno maar liefst drie belangrijke prijzen in de wacht sleepte: de prijs voor Beste Regie, Best Actrice én Beste Acteur.

Productiemaatschappij: Geko Films (co-production), Tres Tigres (co-production), Wrong Men North