compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

The 12th Man

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch

12 Noorse verzetstrijders willen vanuit Schotland de Noordzee over steken om in Noorwegen een Duitse verkeerstoren op te blazen. Zij begaan een grote blunder en moeten dan improviseren, maar ondanks hun vernuftige plannen blijkt de winter een geduchtere tegenstander te zijn dan de Nazi's die op hun jagen.
Delen op facebook
The 12th Man
Noorwegen, 2017, 135 min,

bijzonderheden

Waargebeurd verhaal van de misgelopen Operatie Martin, die uiteindelijk alleen Jan Baalsrud overleefde. Jaarlijks wordt er een mars gehouden om deze barrltocht te herdenken.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De in Nederland geboren Noorse regisseur Harald Zwart is bekend van de speelfilms The Mortal Instruments: City of Bones (2013), The Karate Kid (2010), Agent Cody Banks (2003) en One Night At McCool's (2001) .
Thomas Gullestad geniet meer bekendheid als lid van de Noorse rap-groep Klovner i kamp onder zijn schuilnaam „De vinger”.
Jonathan Rhys-Meyers werkte eerder samen met regisseur Harald Zwart in The Mortal Instruments: City of Bones (2013), hij was eerder te zien in From Paris with Love (2010), The Children of Huang Shi (2008), Mission: Impossible III (2006), Match Point (2005) en Bend it like Beckham (2002).

The 12th Man - Bioscopen, Tijden & Tickets

The 12th Man in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The 12th Man zien? Koop of huur de film hier:


meJane

12 Noorse verzetstrijders proberen vanuit Schotland de Noordzee over te steken om in Noorwegen de Duitsers te bestrijden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Nordisk Film Production AS, Zwart Arbeid

Cast & Regisseur

Thomas Gullestad

Jan Baalsrud
Marie Blokhus

Gudrun Grønvoll
Martin Kiefer

Walter Wenders
Nils Utsi

Eldre Same
Harald Zwart

Regisseur