compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

The Ascent (NL subtitles)

****0
Waardering: 4/5

Voskhozhdeniye / Ascent

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van The Ascent (NL subtitles)

The Ascent (NL subtitles) filmstill

The Ascent (NL subtitles) filmstill

Delen op facebook
The Ascent (NL subtitles)
Nederlandse première: 2-9-2021
Sovjet Unie, 1977, 111 min,

In The Ascent is het Rusland, 1942. Officier Sotnikov voegt zich bij een groep partizanen. Samen met partizaan Rybak gaat hij op pad om voedsel te vinden.

The Ascent (NL subtitles) trailer en bijzonderheden

In krachtige, poëtische beelden vertelt Sheptiko over verraad, moed, twijfel, wanhoop en innerlijke overtuiging.
Winnaar van de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn (1977).

Trailer van The Ascent (NL subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Ascent (NL subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/VGma9juvLA0/hqdefault.jpg2021-09-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Larisa Shepitko was een vrouwelijke sovjet filmpionier, bekend van Jij en ik (1971) en Heat (1963). Zij was getrouwd met Elem Klimov. Zij stierf op 2 juli 1979.

The Ascent (NL subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Ascent (NL subtitles) in de bioscoop

Wil je The Ascent (NL subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Rusland, 1942. Officier Sotnikov voegt zich bij een groep partizanen. Samen met partizaan Rybak gaat hij op pad om voedsel te vinden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Digitaal gerestaureerde, overweldigende laatste film van Larisa Shepitko, een van de grootste filmtalenten van de Sovjet-Unie, winnaar van de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn in 1977.

Overweldigende laatste film van Larisa Shepitko, een van de grootste filmtalenten van de Sovjet-Unie. Met haar spiritueel transcendente meesterwerk won ze de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn in 1977. The Ascent - wereldwijd geprezen als de beste Sovjet-film van de jaren zeventig - werd in 2018 gerestaureerd (4K) door Mosfilm.
Hoewel haar naam bij weinigen een belletje doet rinkelen, was Larisa Shepitko (1938-1979) een van de moedigste, meest gerenommeerde filmmakers uit het Sovjet-tijdperk.
In haar tragisch korte carrière liet de in Oekraïne geboren filmauteur slechts een handvol films achter - waaronder de psychologische, feministische karakterstudie Wings en het verpletterende, spiritueel transcendente meesterwerk over de Tweede Wereldoorlog, The Ascent. Die films gelden nu als het beste wat de Sovjet-cinema te bieden heeft.

Productiemaatschappij: Mosfilm, Trete Tvorcheskoe Obedinenie