compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
X-Men: Dark Phoenix - Film van de week!
MENU
Home > Films > The Curse of La Llorona

The Curse of La Llorona

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGrof taalgebruikAngst

horror, mysterie, thriller

Pitch van The Curse of La Llorona
The Curse of La Llorona filmstill
The Curse of La Llorona filmstill
Delen op facebook
The Curse of La Llorona
Nederlandse première: 18-4-2019
Verenigde Staten, 2019, 94 min,
Sommigen zegen dat La Llorona, de huilende vrouw, een oud Mexicaans mythe is, maar wanneer sociaal werker Anna de waarschuwingen van een moeder in de wind slaat, loopt haar eigen kinderen gevaar. Een getroebleerde priester biedt haar hoop door zijn mystieke praktijken.
trailer en bijzonderheden over The Curse of La Llorona
De film hoort bij The Conjuring Universe. De personage van La Llorona figureerde vaker in films, zoals in "La herencia de la Llorona" (1947), "La Llorona (1960)", "La maldición de la Llorona (1963) tot films als "Coco" (2017) toe. Die laatste film verwijst eigenlijk naar het beroemde lied 'La Llorona' van Chavela Vargas, over wie enkele maanden eerder de documentaire "Chavela" (2017) in Nederland in première ging.
Aanloop van The Curse of La Llorona
Speelfilmdebuut van regisseur Michael Chaves.
Linda Cardellini werd vooral bekend door haar rol in de film Scooby-Doo (2002), maar na veel succesvolle tv-series bouwt ze gestaag aan een indrukwekkende Hollywood-cv met titels als Daddy's Home (2015), The Founder (2016) en Green Book (2018).
BioscoopAgenda van The Curse of La Llorona

The Curse of La Llorona in de bioscoop

Synopsis distributeur
La Llorona. De huilende vrouw. Een gruwelijke verschijning, gevangen tussen hemel en hel, opgesloten in een verschrikkelijk lot dat ze zichzelf aangedaan heeft. Enkel het noemen van haar naam zorgt wereldwijd al generaties lang voor angst.

La Llorona De huilende vrouw. Een gruwelijke verschijning, gevangen tussen hemel en hel, opgesloten in een verschrikkelijk lot dat ze zichzelf aangedaan heeft. Enkel het noemen van haar naam zorgt wereldwijd al generaties lang voor angst. Toen ze nog leefde, verdronk ze haar eigen kinderen uit pure jaloezie, waarna ze zichzelf huilend van de pijn in een kolkende rivier wierp. Nu laat ze haar tranen eeuwig lopen. Die zijn dodelijk en iedereen die ’s nachts haar dodelijke geroep hoort, is verdoemd. La Llorona verbergt zich in de nachtelijke schaduwen en heeft het voorzien op kinderen, om wanhopig haar eigen kinderen te vervangen. Naarmate de eeuwen zijn verstreken, is haar verlangen heftiger geworden en haar methoden angstaanjagender. In het Los Angeles van de jaren zeventig, besluipt La Llorona de nachten op zoek naar kinderen. Na het negeren van een duistere waarschuwing van een moeder die verdacht wordt van het in gevaar brengen van kinderen, wordt een sociaal medewerker, samen met haar eigen kleine kinderen, aangetrokken tot een angstaanjagend bovennatuurlijke wereld. Hun enige hoop om de wraakzucht van La Llorona te overleven, ligt in de handen van een gedesillusioneerde priester en de mythische praktijken die hij erop nahoudt om het kwaad te verdrijven.