compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

The Death of Antonio Sanchez Lomas

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst

Pitch van The Death of Antonio Sanchez Lomas

The Death of Antonio Sanchez Lomas filmstill

The Death of Antonio Sanchez Lomas filmstill

Delen op facebook
The Death of Antonio Sanchez Lomas
Nederlandse première: 19-11-2020
Nederland, 2019, 87 min,

In The Death of Antonio Sanchez Lomas ontdekt de documentairemaker dat in het Zuid-Spaanse Frigiliana de bewoners nog steeds verdeeld zijn over een moord op een dorpeling uit de tijd van het regime van Franco in 1952. Hoogbejaarde getuigen, blijken nog steeds op wraak te zinnen.

The Death of Antonio Sanchez Lomas trailer en bijzonderheden

Veel plekken in Spanje kennen een vergelijkbare tragiek, vele vermisten en een onverwerkt verleden dagelijks resoneren.

Trailer van The Death of Antonio Sanchez LomasBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Death of Antonio Sanchez Lomashttps://i1.ytimg.com/vi/PNpT1rRLaE8/hqdefault.jpg2020-10-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Nederlandse documentairemaker Ramón Gieling maakte eerder de De Gevangenen van Buñuel (2000), Erbarme dich - Matthäus Passion Stories (2015) en Over Canto (2011). Hij heeft een cult-faam verworven met de nooit uitgebrachte film "Theresa Immaculata" (2011), een incestueuze film met Matthias Schoenaerts, Sylvia Hoeks and Halina Reijn, waarvan enkel een 7 minuten versie bestaat op het web.

Salvador Gieling maakte eerder de korte speelfilm "Men of the Final Hour" (2015).

The Death of Antonio Sanchez Lomas - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Death of Antonio Sanchez Lomas in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Death of Antonio Sanchez Lomas zien? Koop of huur de film hier:Op Allerheiligen herdenken de inwoners van het Zuid-Spaanse Frigiliana hun doden, maar het dorp blijkt nog steeds verdeeld te zijn over een moord op een dorpeling uit de tijd van het regime van Franco in 1952.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In het Zuid-Spaanse dorpje Frigiliana blijken wonden uit de tijd van het regime van Franco tot nu toe niet geheeld. De brute moord op een dorpeling in 1952 verdeelt deze gemeenschap nog altijd tot op het bot.

Op Allerheiligen herdenken de inwoners van het Zuid-Spaanse Frigiliana hun doden. Toegestroomde dorpelingen, die elkaar allemaal kennen, brengen bloemen en kaarsen. Maar het serene beeld verbergt dat dit dorpje in feite verscheurd is. Toen tijdens het regime van generaal Franco dorpeling Antonio Sànchez Lomas in 1952 door de Guardia Civil werd vermoord, is hier een collectief trauma ontstaan. Bejaarde getuigen, betrokkenen en nakomelingen verstoppen verdriet en wraakgevoelens achter een flinterdun laagje beschaving. Een oplossing lijkt ver weg. Net als op talloze andere plekken in Spanje waar vergelijkbare tragiek, vele vermisten en een onverwerkt verleden dagelijks resoneren. Ramon en Salvador Gieling strijken neer in het pittoreske dorp om inwoners te ondervragen over de geschiedenis. Hun verhalen schetsen een levendig beeld van de pijnlijke gebeurtenissen uit 1952, die de gemoederen nog steeds in beroering brengen. Met het oog op verwerking, vergiffenis en verzoening besluiten de conciërge van de plaatselijke school en de Gielings om de gebeurtenissen samen met de dorpsbewoners in scène te zetten. Maar niet iedereen is enthousiast. Waarom zou je oude wonden open willen halen?

Productiemaatschappij: EOdocs (in co-production with), Pieter van Huystee Film and Television

Cast & Regisseur