compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Five Obstructions

The Five Obstructions

***1/20
Waardering: 3.8/5

De Fem benspænd

Voor alle leeftijden

documentaire, experimenteel, filmhuis

Pitch van The Five Obstructions
Lars von Trier laat zijn zijn vroegere leraar en collega-filmmaker Jørgen Leth vijf variaties maken op dezelfde korte film, met steeds sadistische bevelen en beperkingen.
Delen op facebook
The Five Obstructions
Nederlandse première: 30-9-2004
België, Denemarken, Frankrijk, Zwitserland, 2003, 93 min,
bijzonderheden over The Five Obstructions
Jørgen Leth maakte in 1967 de korte, experimentele film 'The Perfect Human'. Leth werd door Von Trier uitgedaagd om de film vijf keer opnieuw te maken, met steeds weer andere, door hem vastgestelde regels. Het contrast tussen de kalme Leth en de sardonische Von Trier is groot en hun gesprekken vormen boeiende verbindingen tussen de remakes van Leth. Maar het zijn vooral de remakes zelf die laten zien hoe het opleggen van regels kunnen leiden tot briljante ingevingen.
Onder meer opgenomen op Cuba, in India en als animatiefilm.
Aanloop van The Five Obstructions
De Deense regisseur Lars von Trier - zowel vereerd als verguisd - komt telkens weer met originele ideeën, zoals het veelbesproken Dogma-manifest (dat hij zelf na één film, The Idiots, alweer overboord gooide). Het was al bekend dat hij in zijn drama's als Breaking the Waves, Dancer in the Dark en Dogville zijn acteurs tot het uiterste weet te drijven.
BioscoopAgenda van The Five Obstructions

The Five Obstructions in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Five Obstructions zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Lars von Trier laat collega-filmmaker Jørgen Leth vijf variaties maken op dezelfde korte film, met steeds sadistische bevelen en beperkingen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen