compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

The Godfather - 50th Anniversary

****1/2
Waardering: 4.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarg,t

Pitch van The Godfather - 50th Anniversary

The Godfather - 50th Anniversary filmstill

The Godfather - 50th Anniversary filmstill

Delen op facebook
The Godfather - 50th Anniversary
Nederlandse première: 24-2-2022
Verenigde Staten, 1972, 175 min,

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een New Yorkse maffia familie. Een gangster met banden naar een andere familie, Sollozzo, kondigt aan drugs te gaan verhandelen in New York. Don Vito is fel gekant tegen deze handel. Door een aanslag op Don Vito te plegen en een van zijn adviseurs te ontvoeren probeert Sollozzo de zoon van Corleone onder druk te zetten om toch mee te werken aan de drugshandel. Het plan faalt als blijkt dat Don Vito het overleeft.

The Godfather - 50th Anniversary trailer en bijzonderheden

Warren Beatty, Jack Nicholson en Dustin Hoffman bedankten voor de rol van Michael Corleone.
In 2022 wordt een zogenaamde 50th Anniversary door Paramount, originele versie werd uitgebracht op 24 maart 1972. Onder toezicht van Francis Ford Coppola werd er een nieuwe restauratie gemaakt eerder was in 2007 ook een restauratie gepleegd met de nieuwste digitale technieken om vertond te kunnen worden in de nieuwste bioscopen.

Trailer van The Godfather - 50th AnniversaryBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Godfather - 50th Anniversaryhttps://i1.ytimg.com/vi/Ad8AiySPwYw/hqdefault.jpg2022-02-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Francis Ford Coppola regisseerde eerder ook "Tonight for Sure" (1961), Dementia 13 (1963), You're A Big Boy Now (1966), Finian's Rainbow (1968) en The Rain People (1969).

The Godfather - 50th Anniversary - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Godfather - 50th Anniversary in de bioscoop

Wil je The Godfather - 50th Anniversary zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Francis Ford Coppolas meesterwerk The Godfather brengt Paramount de film tijdelijk terug op het grote doek.

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Francis Ford Coppolas meesterwerk The Godfather brengt Paramount de film tijdelijk terug op het grote doek.
Coppola's meesterlijke verfilming van het boek van Mario Puzo beschrijft de opkomst en ondergang van de familie Corleone en wordt terecht gezien als een van de belangrijkste filmtrilogieën uit de filmgeschiedenis. In aanloop naar het 50-jarig jubileum van de oorspronkelijke release van de eerste film op 24 maart 1972 besloten Paramount en Coppola's productiebedrijf American Zoetrope alle drie de films in een tijdsbestek van drie jaar nauwgezet te restaureren.

Productiemaatschappij: Alfran Productions (produced by), Paramount Pictures (presents)

Cast & Regisseur

Nino Rota

Muziek
The Godfather - 50th Anniversary poster

Nieuws over The Godfather - 50th Anniversa..