compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

The Green Fog

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van The Green Fog

The Green Fog filmstill

The Green Fog filmstill

Delen op facebook
The Green Fog
Nederlandse première: 8-8-2019
Verenigde Staten, 2017, 73 min,

Cinefiel en beeldenstormer Maddin, 'the maestro from Manitoba', stelde zichzelf voor de uitdaging om een nieuwe versie van Vertigo te maken zonder de beelden van de klassieker te gebruiken.

The Green Fog trailer

Trailer van The Green FogBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Green Foghttps://i1.ytimg.com/vi/QBQl70v_pZs/hqdefault.jpg2019-07-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Synopsis distributeur

Cinefiel en beeldenstormer Maddin, 'the maestro from Manitoba', stelde zichzelf voor de uitdaging om een nieuwe versie van Vertigo te maken zonder de beelden van de klassieker te gebruiken. Voor zijn 'San Francisco Fantasia' creëerde hij in zijn eigen woorden een 'parallel-universumversie', met behulp van honderden uren aan beelden van San Francisco's Bay Area, afkomstig van allerlei bronnen: Hollywoodklassiekers, jaren 50 noir, experimentele films en prime-tv uit de jaren 70, van The Game en The Streets of San Francisco tot the boyband *NSYNC. Maddin maakte daarvan een compilatie zoals alleen hij dat kan. Madeleine/Judy en Scottie uit Vertigo worden vervangen door een hele stoet aan acteurs, net als auto's, gebouwen en rekwisieten verrassende vormen aan kunnen nemen. In deze beeldenmix speelt Chuck Norris zomaar de rol van James Stewart. De titel verwijst naar de angstaanjagende scène in Vertigo waarin Kim Novak tevoorschijn komt in groen neonlicht. De onweerstaanbare aantrekkingskracht van Hitchcocks klassieker vol erotische obsessie blijft overeind, terwijl Maddin tegelijk een wonderlijke, verfrissende ode brengt aan de stad San Francisco.

Productiemaatschappij: Extra Large Productions

Cast & Regisseur