compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Green Fog

The Green Fog

***1/20
Waardering: 3.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarAngst

filmhuis, mysterie

Pitch van The Green Fog
The Green Fog filmstill
The Green Fog filmstill
Delen op facebook
The Green Fog
Nederlandse première: 8-8-2019
Verenigde Staten, 2017, 73 min,
Cinefiel en beeldenstormer Maddin, 'the maestro from Manitoba', stelde zichzelf voor de uitdaging om een nieuwe versie van Vertigo te maken zonder de beelden van de klassieker te gebruiken.
trailer
BioscoopAgenda van The Green Fog

The Green Fog in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Green Fog zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 49 (Dvd, blu-ray) items gevonden.



Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Cinefiel en beeldenstormer Maddin, 'the maestro from Manitoba', stelde zichzelf voor de uitdaging om een nieuwe versie van Vertigo te maken zonder de beelden van de klassieker te gebruiken. Voor zijn 'San Francisco Fantasia' creëerde hij in zijn eigen woorden een 'parallel-universumversie', met behulp van honderden uren aan beelden van San Francisco's Bay Area, afkomstig van allerlei bronnen: Hollywoodklassiekers, jaren 50 noir, experimentele films en prime-tv uit de jaren 70, van The Game en The Streets of San Francisco tot the boyband *NSYNC. Maddin maakte daarvan een compilatie zoals alleen hij dat kan. Madeleine/Judy en Scottie uit Vertigo worden vervangen door een hele stoet aan acteurs, net als auto's, gebouwen en rekwisieten verrassende vormen aan kunnen nemen. In deze beeldenmix speelt Chuck Norris zomaar de rol van James Stewart. De titel verwijst naar de angstaanjagende scène in Vertigo waarin Kim Novak tevoorschijn komt in groen neonlicht. De onweerstaanbare aantrekkingskracht van Hitchcocks klassieker vol erotische obsessie blijft overeind, terwijl Maddin tegelijk een wonderlijke, verfrissende ode brengt aan de stad San Francisco.