compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU

L'Innocent

The Innocent

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van L'Innocent

Roschdy Zem (Michel Ferrand) en Louis Garrel (Abel Lefranc)

Roschdy Zem (Michel Ferrand) en Louis Garrel (Abel Lefranc)

Delen op facebook
L'Innocent
Nederlandse première: 2-2-2023
Frankrijk, 2022, 96 min,

In L'Innocent draait Abel helemaal door wanneer hij verneemt dat zijn moeder wil gaan trouwen met een man die in de gevangenis zit. Hij wil het geluk van zijn moeder niet in de weg staan, maar houdt zijn nieuwe stiefvader - samen met zin vriendin Clémence - nauwlettend in de gaten. Hoe meer ze van

L'Innocent trailer en bijzonderheden

Deze film lijkt te verwijzen naar de film van de moeder van Louis Garrel, Brigitte Sy werkte jaren lang al dramaturge in de gevangenis en debuteerde als filmregisseur met de film "Les mains libres" (2010) over een vrouw die verliefd raakt op een gevangene.

Trailer van L'InnocentBekijk de trailer en de beste filmstills van de film L'Innocenthttps://i1.ytimg.com/vi/XQJswh5bVuc/hqdefault.jpg2022-12-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Louis Garrel speelde in drie eerdere films die hij regisseerde zijn alter-ego Abel The Crusade (2021), L'homme fidèle (2018) en Les deux amis (2015).
Noémie Merlant speelde eerder in Les Olympiades (2021), Portrait de la jeune fille en feu (2019) en Le ciel attendra (2016).

L'Innocent - Bioscopen, Tijden & Tickets

L'Innocent in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

L'Innocent is een verrassende en originele feelgoodfilm van de Franse regisseur en acteur Louis Garrel. De film is een fascinerende mix van komisch drama en romantische actiefilm, met hoofdrollen van Louis Garrel (Le Redoutable) en Noémie Merlant (Les Olympiades). Als Abel (Garrel) ontdekt dat zijn moeder wil trouwen met een bajesklant, kost het hem moeite om deze Michel te vertrouwen. Maar het geluk van zijn moeder gaat boven alles. Samen met zijn beste vriendin Clémence (Merlant) houdt hij de boel in de gaten. Dan blijkt onverwacht dat zijn nieuwe stiefvader niet alleen Abel maar ook Clémence een heel nieuw perspectief kan bieden. Abel leert een heel andere kant van zichzelf kennen. L'Innocent ging in wereldpremière tijdens het Cannes Filmfestival en was de slotfilm van het Tapis Rouge Festival. ‘Een entertainende film met hartverwarmende humor’, aldus De Standaard.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma (co-production), Auvergne Rhône-Alpes Cinéma (co-production), Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), COF, Giorgio Armani (in association with), La Banque Postale Image 15 (in association with), Les Films des Tournelles (co-production), Région Auvergne-Rhône-Alpes (participation)

Cast & Regisseur

Louis Garrel

Abel Lefranc
Roschdy Zem

Michel Ferrand
Noémie Merlant

Clémence Genièvre
Anouk Grinberg

Sylvie Lefranc
Louis Garrel

Regisseur