compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Lion King 3D

The Lion King 3D

**1/200
Waardering: 2.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarAngst

animatie, avontuur, drama, familiefilm, musical

Pitch van The Lion King 3D
The Lion King 3D filmstill
The Lion King 3D filmstill
Delen op facebook
The Lion King 3D
Nederlandse première: 17-7-2019
Verenigde Staten, 2019, 118 min,
Mufasa is de koning van Pride Rock en is blij met zijn zoon Simba, zijn gedoodverfde troonopvolger. Scar — Mufasa's broer — aast op de troon en beraamt een vreselijk plan. Simba wordt verbannen en knoopt vriendschap met twee rare snuiters. Samen met hun leert Simba wat echte leiderschap is. Dan doet zich de kans voor om zijn koninkrijk te heroveren.
trailer en bijzonderheden over The Lion King 3D
De film is gebaseerd op de film The Lion King (1994) en de theater-musical. De film is geen één op één omzettig van de tekenfilm naar computeranimatie èn ook geen live-action hoewel één scène wel echt is, aldus regisseur Jon Favreau in interviews.
Op enkele stemmen na worden de bekende personages ingesproken en gingezongen door nieuwe acteurs. De meeste acteurs hebben Afrikaanse roots, wat eerder de grootste kritiek was op het origineel.
De stem van Mufasa, ingesproken door James Earl-Jones, is opnieuw opgenomen omdat de regisseur Jon Favreau onder de indruk raakte van hoe de stem van Earl-Jones was veranderd en die verkoos boven de originele opnames.
Aanloop van The Lion King 3D
Tweede animatiefilm van Jon Favreau die eerder computerleven in The Jungle Book (2016) blij. Als regisseur maakte Favreau naam met Chef (2014) en Iron Man (2008). Toch is hij vooral bekend vanwege zijn acteren in cult-klassiekers als Swingers (1996), Very Bad Things (1998) en filmhuishit Chef (2014), het grote publiek kent hem van zijn rollen in actie-films als Spider-Man: Far From Home (2019) en " Daredevil" (2003).
Acteur Chiwetel Ejiofor speelt de rol van Scar, die eerder door Jeremy Irons werd vertolkt in The Lion King (1994). Ejiofor werd genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in 12 Years a Slave (2013), hij was eerder te zin in "Serenity (2005), "Kinky Boots" (2005) en Sci-Fi-klassieker "Children of Men" (2006).
BioscoopAgenda van The Lion King 3D

The Lion King 3D in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning verraad en tragedie moet trotseren om zijn rechtmatige plek op Pride Rock op te eisen.

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren. De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen.