compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

The Magic Flute (Met, 21/22)

opera

Pitch

Prins Tamino gaat voor de weduwe "de Koningin van de Nacht" op zoek naar haar dochter Pamina, die door de priester Sarastro gevangen wordt gehouden. De Koningin van de Nacht draagt Papageno op om Tamino te vergezellen. Net als Tamino is hij op zoek naar zijn vrouwelijke wederhelft. Van de drie dames krijgen ze een toverfluit voor Tamino en een klokkenspel voor Papageno mee.
Delen op facebook
The Magic Flute (Met, 21/22)

bijzonderheden

The Magic Flute, of Die Zauberflöte, is een van de bekendste werken van Mozart. Dirigent Jane Glover dirigeert wederom deze Engelstalige versie van het stuk. Hera Hyesang Park, Kathryn Lewek, Matthew Polenzani, Eric Ferring, Rodell Rosel, Rolando Villazón en Will Liverman.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791) was de zoon van een Salzburgse hofmuzikant die hem in heel Europa tentoonstelde als een muzikaal wonderkind. Zijn prestaties in opera, in termen van schoonheid, vocale uitdaging en dramatisch inzicht, blijven onovertroffen. Hij stierf drie maanden na de première van Die Zauberflöte, zijn laatste geproduceerde werk voor het toneel. De opmerkelijke Emanuel Schikaneder (1751-1812) was een acteur, zanger, theatermanager en vriend van Mozart die het libretto van de opera schreef, het werk in scène zette en de rol van Papageno zong in de eerste run.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dirigente Jane Glover debuteerde met deze opera bij The Metropolitan Opera in 2013.

The Magic Flute (Met, 21/22) - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Magic Flute (Met, 21/22) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Magic Flute (Met, 21/22) zien? Koop of huur de film hier:The Magic Flute, of Die Zauberflöte, is een van de bekendste werken van Mozart. Jane Glover dirigeert wederom deze Engelstalige versie van het stuk.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series