compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

The Mercy

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Mercy

Colin Firth (Donald Crowhurst)

Colin Firth (Donald Crowhurst)

Delen op facebook
The Mercy
Nederlandse première: 5-7-2018
Verenigd Koninkrijk, 2017, 102 min,

De Britse amateurzeiler Donald Crowhurst probeert zijn noodlijdend bedrijfje te redden door deel te nemen aan een zeilwedstrijd rondom de wereld. Al snel blijkt dat het project danig heeft onderschat.

Bekijk bij:

NETFLIXDisney+

The Mercy trailer en bijzonderheden

De echte Donald Crowhurst verdween spoorloos in 1968 tijdens zijn poging de Sunday Times Golden Globe Race (een zeilrace rondom de wereld) te voltooien. Zijn verdwijning is nog steeds niet opgehelderd.

Trailer van The MercyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Mercyhttps://i1.ytimg.com/vi/6P26LxDbVrs/hqdefault.jpg2018-02-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Colin Firth is onder meer bekend van The King's Speech (2010), Bridget Jones's Diary (2001) en Love Actually (2003).

The Mercy - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Mercy in de bioscoop

Wil je The Mercy zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX Disney+

Het waargebeurde verhaal van amateurzeiler Donald Crowhurst, die in zijn eentje de wereld rond zeilt. Tijdens zijn reis voert hij een gevecht tegen zichzelf. Met Colin Firth.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth) om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven van Teignmouth in Devon, zijn vrouw (Rachel Weisz) en kinderen op de kade achterlatend. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft veel te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen. Oscarwinnaar James Marsh (The Theory of Everything) maakte van dit onwaarschijnlijke waargebeurde verhaal een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen.

Productiemaatschappij: Air-Edel Associates, Arri Rental, Audiolink Radio Communications, BBC Films, Best Film, Blueprint Pictures, Casting Collective, StudioCanal, Union Visual Effects

Cast & Regisseur

Colin Firth

Donald Crowhurst
Rachel Weisz

Clare Crowhurst
David Thewlis

Rodney Hallworth
Martyn Mayger

Newspaper Reporter (uncredited)
Dilyana Bouklieva

Waterski publicist
James Marsh

Regisseur