compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > The Mercy

The Mercy

***00
Waardering: 3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGrof taalgebruikAngst

biografie, drama, filmhuis

Pitch van The Mercy
The Mercy: Colin Firth (Donald Crowhurst)
The Mercy: Colin Firth (Donald Crowhurst)
Delen op facebook
The Mercy
Nederlandse première: 5-7-2018
Groot-Brittannië, 2017, 102 min,
De Britse amateurzeiler Donald Crowhurst probeert zijn noodlijdend bedrijfje te redden door deel te nemen aan een zeilwedstrijd rondom de wereld. Al snel blijkt dat het project danig heeft onderschat.
trailer en bijzonderheden over The Mercy
De echte Donald Crowhurst verdween spoorloos in 1968 tijdens zijn poging de Sunday Times Golden Globe Race (een zeilrace rondom de wereld) te voltooien. Zijn verdwijning is nog steeds niet opgehelderd.
Aanloop van The Mercy
Colin Firth is onder meer bekend van The King's Speech (2010), Bridget Jones's Diary (2001) en Love Actually (2003).
BioscoopAgenda van The Mercy

The Mercy in de bioscoop

Synopsis distributeur
Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth) om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven van Teignmouth in Devon, zijn vrouw (Rachel Weisz) en kinderen op de kade achterlatend. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft veel te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen. Oscarwinnaar James Marsh (The Theory of Everything) maakte van dit onwaarschijnlijke waargebeurde verhaal een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen.