compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

The Other Side of Everything

***1/20
Waardering: 3.5/5

Druga strana svega

Pitch van The Other Side of Everything

The Other Side of Everything filmstill

The Other Side of Everything filmstill

Delen op facebook
The Other Side of Everything
Frankrijk, Qatar, Servië en Montenegro, 2017, 100 min,

Belgrado. Een appartement is op last van het communistisch regime dertig jaar eerder opgesplitst. De filmmaakster weet niet beter dat de deur naar die andere helft van het appartement altijd op slot was. Daar woont nog steeds Srbijanka, een prominent politiek activist. Een ontroerend portret de moeder van de filmmaakster.

bijzonderheden

In de laatste dertig jaar maakte Belgrado het communisme mee, een burgeroorlog, het opbreken van Joegoslavië, bombardementen en een revolutie heen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Mila Turajlic was bij de Mel Gibson film Apocalypto (2006) de coördinator van de make-up afdeling. Zij maakte eerder Cinema Komunisto (2010)

The Other Side of Everything - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Other Side of Everything in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Een in tweeën gedeeld appartement in Belgrado vertelt het verhaal van een familie en staat symbool voor een land in politieke onrust. De woning werd opgesplitst op last van het communistisch regime toen Srbijanka Turajlic, die hier werd geboren, twee jaar oud was. De deur naar de afgescheiden kamers ging op slot en zat dertig jaar later bij de geboorte van regisseur Mila Turajlic, Srbijanka's dochter, nog steeds dicht. Ook in de dertig jaar erna, dwars door een burgeroorlog, het opbreken van Joegoslavië, bombardementen en een revolutie heen, bleef de deur ongeopend. Srbijanka, een prominent politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie, bewoont nog steeds de helft van het oorspronkelijke appartement. In een film die deze ruimte nauwelijks verlaat, schildert Mila een ontroerend portret van haar moeder – een krachtige, indrukwekkende vrouw voor wie haar acties vanzelfsprekend zijn, zelfs al bracht ze daarmee haar leven in gevaar. Staat de nieuwe generatie daar wel hetzelfde in?

Cast & Regisseur

Mila Turajlic

Regisseur