compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Other Side of Everything

The Other Side of Everything

***1/20
Waardering: 3.5/5

Druga strana svega

documentaire, filmhuis

Pitch van The Other Side of Everything
The Other Side of Everything filmstill
The Other Side of Everything filmstill
Delen op facebook
The Other Side of Everything
Frankrijk, Qatar, Servië en Montenegro, 2017, 100 min,
Belgrado. Een appartement is op last van het communistisch regime dertig jaar eerder opgesplitst. De filmmaakster weet niet beter dat de deur naar die andere helft van het appartement altijd op slot was. Daar woont nog steeds Srbijanka, een prominent politiek activist. Een ontroerend portret de moeder van de filmmaakster.
bijzonderheden
In de laatste dertig jaar maakte Belgrado het communisme mee, een burgeroorlog, het opbreken van Joegoslavië, bombardementen en een revolutie heen.
Aanloop
Regisseur Mila Turajlic was bij de Mel Gibson film Apocalypto (2006) de coördinator van de make-up afdeling. Zij maakte eerder Cinema Komunisto (2010)
The Other Side of Everything - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Other Side of Everything in de bioscoop

Wil je The Other Side of Everything zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 16 (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Een in tweeën gedeeld appartement in Belgrado vertelt het verhaal van een familie en staat symbool voor een land in politieke onrust. De woning werd opgesplitst op last van het communistisch regime toen Srbijanka Turajlic, die hier werd geboren, twee jaar oud was. De deur naar de afgescheiden kamers ging op slot en zat dertig jaar later bij de geboorte van regisseur Mila Turajlic, Srbijanka's dochter, nog steeds dicht. Ook in de dertig jaar erna, dwars door een burgeroorlog, het opbreken van Joegoslavië, bombardementen en een revolutie heen, bleef de deur ongeopend. Srbijanka, een prominent politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie, bewoont nog steeds de helft van het oorspronkelijke appartement. In een film die deze ruimte nauwelijks verlaat, schildert Mila een ontroerend portret van haar moeder – een krachtige, indrukwekkende vrouw voor wie haar acties vanzelfsprekend zijn, zelfs al bracht ze daarmee haar leven in gevaar. Staat de nieuwe generatie daar wel hetzelfde in?