compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

The Real Charlie Chaplin

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch

The Real Charlie Chaplin is het ultieme portret van de mens achter de legendarische filmmaker.
Delen op facebook
The Real Charlie Chaplin
Nederlandse première: 7-7-2022
Verenigde Staten, 2021, 114 min,

Bekijk bij:

meJane

The Real Charlie Chaplin trailer

Trailer van The Real Charlie ChaplinBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Real Charlie Chaplinhttps://i1.ytimg.com/vi/iPjy_SB1f5k/hqdefault.jpg2022-05-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Real Charlie Chaplin - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Real Charlie Chaplin in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Real Charlie Chaplin zien? Koop of huur de film hier:


meJane


Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Decennialang was hij de beroemdste man op aarde, voor wie enorme mensenmassas op de been kwamen. Bij velen vooral bekend als de komiek die de iconische zwerver The Tramp op het witte doek tot leven bracht en daarmee voor altijd vereenzelvigd werd. Hij wordt geroemd als groot filmmaker van legendarische films als The Kid, Modern Times en The Great Dictator die nog altijd veel zeggingskracht hebben. Maar wie was de mens achter deze geniale alleskunner? De bekroonde documentairemakers Peter Middelton & James Sinney (Notes On Blindness, 2016) maakten een omvattende documentaire over een van de meest getalenteerde kunstenaars van de twintigste eeuw: Charlie Chaplin (1889-1977). Aan de hand van geënsceneerde beelden met nieuw ontdekte, authentieke audio-opnames van onder meer een interview van Chaplin met Life Magazine in 1966 en Chaplins persoonlijke archiefmateriaal, wordt Chaplins razendsnelle opkomst vanuit de sloppenwijken van Victoriaans Londen naar de hoogten van het supersterrendom in Hollywood geconstrueerd. Tot het moment dat hij op schandalige wijze uit de gratie viel en zijn gloriejaren in een heel ander daglicht kwamen te staan.

Productiemaatschappij: Archer's Mark, BFI Film Fund, Fee Fie Foe Films (In association with), Film 4, Passion Pictures, Showtime Networks, Smaller Biggie, Ventureland (In association with)

Cast & Regisseur

David Olawale Ayinde

Freelance Journalist
Paulette Goddard

archive footage)
Edna Purviance

archive footage)
Virginia Cherrill

Self (archive footage)
Matthew Wolf

Richard Merryman
James Spinney

Regisseur