compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

The Souvenir: Part II

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van The Souvenir: Part II

Delen op facebook
The Souvenir: Part II
Nederlandse première: 30-6-2022
Ierland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2021, 107 min,

In The Souvenir: Part II probeert Julie in de nasleep van haar tumultueuze relatie, haar beladen liefde voor haar minnaar te ontwarren in haar afstudeerfilm, door te sorteren welke feiten in zijn uitvoerig geconstrueerde fictie.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

The Souvenir: Part II trailer en bijzonderheden

Joanna Hogg schreef het script op basis van haar ervaringen uit het echte leven tijdens haar filmacademie in Londen in de vroege jaren '80. Tilda Swinton en Hogg zijn al vrienden sinds ze tien jaar oud waren, en Swinton was destijds getuige van Hogg's relatie. Joanna Hogg's afstudeerstuk "Caprice" speelde een toen nog onbekende Tilda Swinton.

Trailer van The Souvenir: Part IIBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Souvenir: Part IIhttps://i1.ytimg.com/vi/WmUUnR7GsnM/hqdefault.jpg2022-07-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De film is het vervolg op The Souvenir (2019), geregisseerd door Joanna Hogg en daarin speelde ook Honor Swinton Byrne, Tilda Swinton en Alice McMillan mee.

The Souvenir: Part II - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Souvenir: Part II in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Souvenir: Part II zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

Julie probeert haar turbulente relatie te ontwarren door een afstudeerfilm te maken over haar gecompliceerde minnaar.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Tilda Swinton en dochter Honor Swinton Byrne zijn moeder Rosalie en dochter Julie in het vervolg op, maar ook los te bekijken, The Souvenir, waarin Julie haar hart verloor aan een charismatische, manipulatieve man.

Tilda Swinton en dochter Honor Swinton Byrne zijn moeder Rosalie en dochter Julie in het vervolg op The Souvenir, waarin Julie haar hart verloor aan een charismatische, manipulatieve man. In deel II verwerkt Julie haar ervaringen in een film. De wereldpremière van The Souvenir: Part II vond plaats tijdens het filmfestival in Cannes.
De twee delen van The Souvenir – ook apart te bekijken – zijn een typische Hogg-productie: een film-over-film, een metabespiegeling over hoe het leven zijn vorm krijgt in film en een portret van de ‘artist a a young woman’. Daarin past ook het (cyclische) gegeven dat Hogg eind jaren zeventig als filmstudent een eindexamenfilm draaide met niemand minder in de hoofdrol dan… Tilda Swinton.
Hoggs voorganger The Souvenir (GB/US 2019) is ook beschikbaar voor distributie, beide zijn Nederlands ondertiteld.

Productiemaatschappij: BBC, BFI, British Film Institute (BFI) (present), Element Pictures, JWH Films, Protagonist Pictures (in association with), Sikelia Productions (in association with)

Cast & Regisseur