compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

The Story of the Weeping Camel

***1/20
Waardering: 3.8/5

The Story of the Weeping Camel

Voor alle leeftijden

Pitch

Zuid-Mongolië, tijdens de lente in de Gobi-woestijn. Eén van de voor de nomaden zo belangrijke kamelen heeft een moeilijke bevalling gehad en verstoot haar zeldzame, witte pasgeborene. Enkele nomaden worden daarom op pad gestuurd om een musicus te zoeken, die een speciaal ritueel kan uitvoeren.
Delen op facebook
The Story of the Weeping Camel
Nederlandse première: 12-8-2004
Duitsland, Mongolië, 2003, 93 min,

bijzonderheden

Ontroerend, authentiek en onweerstaanbaar drama geeft een indringend beeld van het leven, rituelen en de positie van een nomadische familie in de moderniserende woestijnwereld. De hoofdrollen voor moeder-en babykameel verdienen, zo werd al geschreven, zonder twijfel de Oscar voor beste dierenrol. Uit de beelden van een woestijnstorm in het majestueuze landschap blijken de zware omstandigheden waarin gewerkt werd. Hoe verbazingwekkend het getoonde ritueel ook moge zijn, voor Mongoolse nomaden is het (nog steeds) vanzelfsprekend. Tegelijk toont de film op subtiele wijze de oprukkende modernisering: een televisie mag ook in een Mongoolse nomadentent niet meer ontbreken.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Luigi Falorni (Italië, 1971) ging na een regieopleiding in Florence in 1994 naar de filmschool in München (HFF), met als specialisatie documentaire en cinematografie. Hij was cameraman voor o.a. de documentaire "Nulla si sa, tutto s'immagina" van Susan Gluth. Deze film is zijn afstudeerproject.
Byambasuren Davaa (Mongolië,1971) werkte als presentatrice en regieassistente voor de Mongoolse televisie, studeerde internationaal recht en volgde de nationale filmacademie van Mongolië. Aan de filmschool in München (HFF) deed ze de documentaireopleiding.

The Story of the Weeping Camel - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Story of the Weeping Camel in de bioscoop

Wil je The Story of the Weeping Camel zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een documentaire over een Mongoolse kameel die haar kalf verstoot. Ontroerend, authentiek en onweerstaanbaar drama geeft indringend beeld van leven, rituelen en positie van nomadische familie in moderniserende woestijnwereld.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bayerischer Rundfunk (BR), Hochschule für Fernsehen und Film Münche