compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

The Whale (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaart,d,a

Pitch van The Whale (EN subtitles)

Sadie Sink (Ellie)

Sadie Sink (Ellie)

Delen op facebook
The Whale (EN subtitles)
Nederlandse première: 16-2-2023
Verenigde Staten, 2022, 117 min,

In The Whale leeft Charlie, een zwaarlijvige leraar Engels, een terug getrokken leven en dan besluit hij te proberen het contact met zijn tienerdochter te herstellen.

The Whale (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Na de premire op het Filmfestival van Venetië kregen zowel de film als de hoofdrolspeler, Brendan Fraser, een staande ovatie van zes minuten.

Charlie is losjes gebaseerd op de schrijver van de film en het toneelstuk, Samuel D. Hunter, die openlijk homo is en verklarend schrijven doceerde aan de Rutgers University en vocht tegen eetbuistoornis.

Trailer van The Whale (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Whale (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/BfV3cTHYiX0/hqdefault.jpg2023-02-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmregisseur Darren Aronofsky maakte eerder Mother (2017), Black Swan (2010), The Wrestler (2008) en Pi (1998).

Acteur Brendan Fraser speelde eerder in Crash (2004) en in The Mummy (1999).

The Whale (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Whale (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je The Whale (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Een zwaarlijvige leraar Engels (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en hij probeert weer in contact te komen met zijn tienerdochter.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. 'Fraser gives the performance of a lifetime' (Time Out).

Productiemaatschappij: A24, Protozoa Pictures