compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

The White Cube

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijden

Pitch van The White Cube

The White Cube filmstill

The White Cube filmstill

Delen op facebook
The White Cube
Nederlandse première: 26-11-2020
Nederland, 2020, 77 min,

In The White Cube besluit kunstenaar Renzo Martens de geldstromen van musea aan de kaak te stellen. In het verleden en in het heden blijken vooral plantage-arbeiders diegenen te zijn met wiens zweet de musea worden gestoffeerd. Martens besluit om met deze arbeiders kunt te gaan maken.

The White Cube trailer en bijzonderheden

Met de opbrengsten van hun kunst kopen de plantagearbeiders hun eigen land terug het land waar Unilever in 1911 in Leverville zijn eerste plantage vestigde en dat na honderd jaar monocultuur volledig vernietigd is. Samen met hun leider, milieuactivist René Ngongo, ontwikkelen ze er een bloeiende, inclusieve en ecologische postplantage.

Ze bouwen een wit museum op hun land.

Trailer van The White CubeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The White Cubehttps://i1.ytimg.com/vi/UaVVljCuoAc/hqdefault.jpg2020-11-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Renzo Martens maakte eerder "Poor People Relax Me" (2017) en Episode 3: 'Enjoy Poverty' (2008).

The White Cube - Bioscopen, Tijden & Tickets

The White Cube in de bioscoop

Wil je The White Cube zien? Koop of huur de film hier:Veel musea zijn gebouwd met geld verworven door uitbuiting en kolonialisme; en nog steeds zijn musea afhankelijk van giften van multi-nationals. Kunstenaar Renzo Martens besluit de cirkel om te draaien.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

White Cube is de nieuwe, langverwachte film van kunstenaar Renzo Martens. Als Martens voor de vertoning van zijn film Enjoy Poverty door Tate Modern in Londen wordt uitgenodigd, ziet hij er overal Unilever logos. Dit is het startpunt van White Cube, een film die de relatie toont tussen westerse kunstmusea en het geweld van het plantagesysteem. Veel musea zijn gebouwd met winst onttrokken aan plantages. De nieuwe film vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke poging de waardeketen van kunst te herstructureren. Na een eerste hopeloos mislukte poging van Martens zelf, besluit een groep plantagearbeiders kunst te gaan maken. Ze verenigen zich in de Cercle dArt des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC) en maken zelfportretten van rivierklei, die met 3D technologie worden gereproduceerd in chocolade. Als plantagearbeider Matthieu Kasiama naar New York reist om daar de eerste solo-expositie van CATPC te openen, roept de New York Times de expositie uit tot best art of the year. Met de opbrengsten van hun kunst kopen de plantagearbeiders hun eigen land terug het land waar Unilever in 1911 in Leverville zijn eerste plantage vestigde en dat na honderd jaar monocultuur volledig vernietigd is. Samen met hun leider, milieuactivist René Ngongo, ontwikkelen ze er een bloeiende, inclusieve en ecologische postplantage. Op hun land bouwen ze een eigen, door OMA ontworpen museum, een white cube, om hun toekomst veilig te stellen.

Productiemaatschappij: Inti Films, Pieter van Huystee Film and Television

Cast & Regisseur