compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

The Zone of Interest

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatieAngst

Pitch van The Zone of Interest

Sandra Hüller (Hedwig Höss)

Sandra Hüller (Hedwig Höss)

Delen op facebook
The Zone of Interest
Nederlandse première: 1-2-2024
Polen, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2023, 106 min,

In The Zone of Interest willen kampcommandant van Auschwitz, Rudolf Höss, en zijn vrouw Hedwig voor hun gezin een droomleven op bouwen in een huis en tuin naast het kamp.

Bekijk bij:

meJane

The Zone of Interest trailer en bijzonderheden

Genomineerd voor 5 Oscars in 2024.

Trailer van The Zone of InterestBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Zone of Interesthttps://i1.ytimg.com/vi/HgHgzZG4PpE/hqdefault.jpg2024-01-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Jonathan Glazer maakte eerder Under the Skin (2013), Birth (2004) en Sexy Beast (2000).

Sandra Hüller was eerder te zien in Anatomy of a Fall (2023), Ich Bin Dein Mensch (2021), Sibyl (2019), Toni Erdmann (2016) en de Nederlandse film Brownian Movement (2010).

Christian Friedel was eerder te zien in Amour fou (2014), Poulet aux prunes (2011) en Das weiße Band (2009).

The Zone of Interest - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Zone of Interest in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC).

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC). Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. The Zone of Interest is genomineerd voor 5 Oscars waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Bewerkte Scenario, Beste Internationale Film en Beste Sound Design. De film werd eerder onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis.

Productiemaatschappij: A24, Access Entertainment, Extreme Emotions (co-production), Film4, House Productions, JW Films (co-production)

Cast & Regisseur