compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

They Shall Not Grow Old 3D

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAngst

Pitch van They Shall Not Grow Old 3D

They Shall Not Grow Old 3D filmstill

They Shall Not Grow Old 3D filmstill

Delen op facebook
They Shall Not Grow Old 3D
Nederlandse première: 11-4-2019
Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, 2018, 100 min,

They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

They Shall Not Grow Old 3D trailer

Trailer van They Shall Not Grow Old 3DBekijk de trailer en de beste filmstills van de film They Shall Not Grow Old 3Dhttps://i1.ytimg.com/vi/vCYYlmKOWNA/hqdefault.jpg2019-04-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

They Shall Not Grow Old 3D - Bioscopen, Tijden & Tickets

They Shall Not Grow Old 3D in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Tussen 1914 en 1918 veranderde een wereldwijd conflict de geschiedenis. Maar in werkelijkheid was het geen zwart-witte wereld zonder geluid.
Ga terug in de tijd en beleef die periode met de mensen die erbij waren. They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd. Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben.
Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust. Dankzij de nieuwste technieken lijkt beeldmateriaal van honderd jaar geleden wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde.
They Shall Not Grow Old is geregisseerd door Peter Jackson en geproduceerd door Clare Olssen en Jackson. Ken Kamins, Tessa Ross

Productiemaatschappij: House Productions, Trustees of the Imperial War Museum, London, WingNut Films

Cast & Regisseur