compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 22-9 t/m 28-9
Film van de week!
MENU

Eyimofe

***1/20
Waardering: 3.5/5

This Is My Desire

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Eyimofe

Eyimofe filmstill

Eyimofe filmstill

Delen op facebook
Eyimofe
Nederlandse première: 19-5-2022
Nigeria, Verenigde Staten, 2020, 116 min,

In Eyimofe willen Mofe en Rosa het leven van hun families te verbeteren. Hun plannen lopen ineens heel anders en moeten zij hun geluk zoeken in het buitenland, maar ontdekken dat je ook thuis iets moois kan opbouwen.

Eyimofe trailer en bijzonderheden

De film won meermaals de prijs voor Beste Films waaronder tijdens het World Cinema Amsterdam 2021.

Trailer van EyimofeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Eyimofehttps://i1.ytimg.com/vi/RP5jAqFgxEs/hqdefault.jpg2022-03-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Peelfilmregiedebuut van de in Nigeria geboren tweelingbroers Ari en Chuko Esiri.

Eyimofe - Bioscopen, Tijden & Tickets

Eyimofe in de bioscoop

Wil je Eyimofe zien? Koop of huur de film hier:In Lagos, Nigeria, komen tragedie en noodlot samen wanneer twee mensen proberen het leven van hun families te verbeteren.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Met Eyimofe schilderen de in Nigeria geboren tweelingbroers Ari en Chuko Esiri een kleurrijk portret van de miljoenenstad Lagos, waar sommigen hun chaotische woonplaats willen verlaten en anderen er juist voor kiezen te blijven.

Met Eyimofe schilderen de in Nigeria geboren tweelingbroers Ari en Chuko Esiri een kleurrijk portret van de miljoenenstad Lagos. Eyimofe is niet digitaal gefilmd maar op ouderwets 16mm celluloid en oogt hierdoor heerlijk vintage. De camera voert het verhaal langs arm en rijk, langs huisjes opgebouwd uit golfplaten, statige villa’s met zwembaden en alles ertussenin. Gaandeweg wordt duidelijk waarom er inwoners van Lagos zijn die hun chaotische woonplaats willen verlaten en waarom sommigen er juist voor kiezen te blijven. De film is ook een filmische lofzang op het leven in Lagos. Een inkijkje in een bruisende stad – de Esiri’s filmden op 48 locaties – die voortdurend in beweging is, al staat het verkeer er steevast vast. Eyimofe biedt geen hapklare oplossingen, maar laat zich meer omschrijven als een filmische beschouwing van hedendaags Lagos. Hoop en wanhoop liggen voortdurend met elkaar in de clinch. Hieruit ontstaan compromissen: net als in het echte leven moet je soms een mouw passen aan onverwachte hindernissen. De boodschap: het leven is niet per definitie waardeloos als je niet krijgt waar je zo hartgrondig naar verlangt.

Productiemaatschappij: GDN Productions (in association with), GDN Studios (presents), Kimera Media, Ominira Studios (in association with)

Cast & Regisseur