compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Three Minutes - A Lengthening

Voor alle leeftijden

Pitch

In Three Minutes - A Lengthening wordt aan de hand van een fragmentje van 3 minuten van een 16-mm-film een glimp gegeven van het leven van de nietsvermoedende Joodse burgers van een klein Pools dorp (Nasielsk) vlak voor de Tweede Wereldoorlog.
Delen op facebook
Three Minutes - A Lengthening
Nederlandse première: 7-4-2022
Nederland, 2021, 69 min,

Bekijk bij:

Three Minutes - A Lengthening trailer en bijzonderheden

Door in te zoomen op onderdelen van de film van David Kurtz wordt zo het leven gereconstrueerd van de joodse dorpelingen van Nasielsk.
Met de stemmen van Glenn Kurtz, kleinzoon van David Kurtz, die zijn kennis van de beelden geeft en Maurice Chandler, die als jongen in de film verschijnt, die zijn herinneringen deelt. Actrice Helena Bonham Carter vertelt het filmessay.

Trailer van Three Minutes - A LengtheningBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Three Minutes - A Lengtheninghttps://i1.ytimg.com/vi/gLFi3Kr98f4/hqdefault.jpg2022-01-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Three Minutes - A Lengthening - Bioscopen, Tijden & Tickets

Three Minutes - A Lengthening in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Three Minutes - A Lengthening zien? Koop of huur de film hier:Een fragment van een 16-mm-film geeft een blik in het leven van de nietsvermoedende Joodse burgers van een klein Pools dorp vlak voor WOII.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Three Minutes - A Lengthening onderzoekt een amateurfilm uit 1938 over de Joodse inwoners van een stadje in Polen en stelt het einde daarvan uit. Een essay over film, geschiedenis en herinnering.

Three Minutes - A Lengthening toont een in 1938 door David Kurtz geschoten amateurfilm van de Joodse inwoners van een stadje in Polen en probeert het einde daarvan uit te stellen. Zolang we kijken is de geschiedenis nog niet voorbij. De beelden, voornamelijk in kleur, duren slechts een paar minuten. Dit is het enige bewegende beeldmateriaal dat bekend is van de Joodse inwoners van Nasielsk van voor de Holocaust. Wat vertellen de beelden over hen? Welke verhalen zitten in het celluloid verborgen? De found footage is vol verbeelding gemonteerd om een film te creëren die meer dan een uur duurt. Verschillende stemmen versterken de beelden. Schrijver Glenn Kurtz, kleinzoon van David Kurtz, deelt zijn indrukwekkende kennis van het materiaal. Maurice Chandler, die als jongen in de film voorkomt, haalt herinneringen op. Actrice Helena Bonham Carter verhaalt het filmessay.

Productiemaatschappij: Family Affair Films, Lammas Park

Cast & Regisseur