compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 21-10 t/m 27-10
Film van de week!
MENU

Three Minutes - A Lengthening

Voor alle leeftijden

Pitch

Three Minutes - A Lengthening onderzoekt een amateurfilm opgenomen in een Joods stadje in Polen in 1938 en stelt het einde daarvan uit. Een essay over film, geschiedenis en herinnering.
Delen op facebook
Three Minutes - A Lengthening
Nederland, 2021, 69 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Three Minutes - A Lengthening - Bioscopen, Tijden & Tickets

Three Minutes - A Lengthening in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Three Minutes - A Lengthening zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Three Minutes – A Lengthening toont een door David Kurtz gemaakte amateurfilm van een Joods stadje in Polen in 1938 en probeert het einde daarvan uit te stellen. Zolang we kijken is de geschiedenis nog niet voorbij. De beelden, voornamelijk in kleur, duren slechts drie minuten. Dit is het enige bewegende beeldmateriaal dat nog bestaat van de Joodse inwoners van Nasielsk van voor de Holocaust. Uit deze drie overgebleven minuten worden de verhalen ontrafeld die verborgen liggen in het celluloid. Het beeldmateriaal is vol verbeelding gemonteerd om een film te creëren die meer dan een uur duurt. Verschillende stemmen versterken de beelden. Glenn Kurtz, kleinzoon van David Kurtz, deelt zijn kennis van het beeldmateriaal. Maurice Chandler, die als jongetje in de beelden voorkomt, haalt zijn herinneringen op. Actrice Helena Bonham Carter verhaalt het filmessay. Gecoproduceerd door Steve McQueen.

Productiemaatschappij: Family Affair Films, Lammas Park

Cast & Regisseur