compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Titane (EN subtitles)

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Titane (EN subtitles)

Delen op facebook
Titane (EN subtitles)
Nederlandse première: 26-8-2021
België, Frankrijk, 2021, 108 min,

In Titane krijgt Alexia na een ongeluk een metalen plaat in haar hoofd en sindsdien voelt zij zich aangetrokken tot auto's als lustobjecten. Ze belandt op de criminele pad en neemt de identiteit van een al jaren vermiste jongen. Dan ontmoet zij/hij zijn vader.

Titane (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Met deze film werd Julia Ducournau de tweede vrouwelijke regisseur en de vierde vrouw die de Palm d'Or won in Cannes (tijdens Cannes 2021). Regisseur Jane Campion won de prijs in 1993, actrices Léa Seydoux en Adèle Exarchopoulos kregen de Gouden Palm voor hun samenwerking met regisseur Abdellatif Kechiche aan "Blue Is the Warmest Color" (2013) in 2013.

Trailer van Titane (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Titane (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/UE1CBjXBGH0/hqdefault.jpg2021-08-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Julia Ducournau maakte eerder Raw (2016) en The Wakhan Front (2015).

Titane (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Titane (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je Titane (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Na een reeks onverklaarbare misdaden wordt een vader herenigd met de zoon die al 10 jaar wordt vermist. De zoon is echter een aan metaal verslaafde vrouw.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Waanzinnige cinematografische trip van Julia Ducournau (Raw)) over Alexia, die zich meer aangetrokken voelt tot auto’s dan tot mensen. Winnaar van de Gouden Palm voor Beste Film.

Alexia (een dappere rol van debutant Agathe Rousselle) heeft wat littekens opgelopen in haar jeugd. Om precies te zijn een titanium plaat in haar hoofd, als herinnering aan een auto-ongeluk. In plaats van angst of weerzin hebben auto’s sindsdien een enorme aantrekkingskracht op haar. Het metaal in haar hoofd windt haar op, maar maakt haar ook agressief. Nadat ze zich schuldig heeft gemaakt aan een reeks gewelddadige misdaden slaat ze op de vlucht en neemt ze de identiteit aan van een al jaren vermiste jongen, Adrien. Zijn vader (Vincent Lindon), een getroebleerde brandweerman, onthaalt haar liefdevol als zijn verloren zoon. Zo stillen deze twee eenzame zielen hun honger naar menselijk contact. Regisseur Julia Ducournau (Raw) zette het Cannes filmfestival op zijn kop door, als tweede vrouw na Jane Campion (The Piano), met Titane de Gouden Palm voor Beste Film te winnen. Titane is het werk van een waanzinnige visionair die de volledige controle over haar wilde geest heeft” en “Een van de wildste films die ooit in Cannes in première ging”, zijn slechts een greep uit de reacties van de compleet overdonderde pers. In Ducournau’s eigen woorden: “Voor mij is het een liefdesverhaal; een film over onvoorwaardelijke liefde en de acceptatie van de ander. Maar eigenlijk is het onmogelijk de film te pitchen. Titane is gewoon Titane.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma, Frakas Productions, Kazak Productions