compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Toivon tuolla puolen

Toivon tuolla puolen

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatie

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Toivon tuolla puolen
Toivon tuolla puolen filmstill
Toivon tuolla puolen filmstill
Delen op facebook
Toivon tuolla puolen
Finland, 2017, 98 min,
Khaled is een vluchteling en vraagt asiel aan in Finland. Wikström is een beginnend restauranthouder maar zijn restaurant wil nog niet echt lopen. Ze ontmoeten elkaar op het moment dat Khaleds asielaanvraag is afgewezen en hij op straat slaapt.
trailer en bijzonderheden over Toivon tuolla puolen
Deze film draaide op het filmfestival van Berlijn in de hoofdcompetitie.
Aanloop van Toivon tuolla puolen
Aki Kaurismäki maakte eerder de film Le Havre. Ook deze film gaat deels over vluchtelingen. Zijn stijl getuigt van droge humor en heeft vaak iets sprookjesachtigs.
BioscoopAgenda van Toivon tuolla puolen

Toivon tuolla puolen in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Toivon tuolla puolen zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Toivon tuolla puolen.


Khaled is een vluchteling en vraagt asiel aan in Finland. Wikström is een beginnend restauranthouder. Ze ontmoeten elkaar op het moment dat Khaleds asielaanvraag is afgewezen en hij op straat slaapt. Van Aki Kaurismäki.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Regisseur Aki Kaurismäki (Le Havre, The Man Without a Past) brengt ons een actueel verhaal over hoop en menselijkheid op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze.

Khaled (Sherwan Haji), een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst, probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken. Vijftiger Wikström (Sakari Kuosmanen), zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen, raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. En daarnaast kan Wikström wel een afwasser gebruiken.
De originele stijl van Kaurismäki kenmerkt zich door zijn droge humor, scherpe dialogen, memorabele muziek en prachtig gecomponeerde beelden. Met deze parel lijkt de Finse regisseur het hoogtepunt van zijn carrière te hebben bereikt. Voor The Other Side of Hopevmocht Kaurismäki de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Internationale Film Festival van Berlijn.