compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

Toivon tuolla puolen

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch van Toivon tuolla puolen

Toivon tuolla puolen filmstill

Toivon tuolla puolen filmstill

Delen op facebook
Toivon tuolla puolen
Finland, 2017, 98 min,

Khaled is een vluchteling en vraagt asiel aan in Finland. Wikström is een beginnend restauranthouder maar zijn restaurant wil nog niet echt lopen. Ze ontmoeten elkaar op het moment dat Khaleds asielaanvraag is afgewezen en hij op straat slaapt.

Toivon tuolla puolen trailer en bijzonderheden

Deze film draaide op het filmfestival van Berlijn in de hoofdcompetitie.

Trailer van Toivon tuolla puolenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Toivon tuolla puolenhttps://i1.ytimg.com/vi/9FqlvXeTx3k/hqdefault.jpg2017-03-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Aki Kaurismäki maakte eerder de film Le Havre. Ook deze film gaat deels over vluchtelingen. Zijn stijl getuigt van droge humor en heeft vaak iets sprookjesachtigs.

Toivon tuolla puolen - Bioscopen, Tijden & Tickets

Toivon tuolla puolen in de bioscoop

Wil je Toivon tuolla puolen zien? Koop of huur de film hier:Khaled is een vluchteling en vraagt asiel aan in Finland. Wikström is een beginnend restauranthouder. Ze ontmoeten elkaar op het moment dat Khaleds asielaanvraag is afgewezen en hij op straat slaapt. Van Aki Kaurismäki.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Regisseur Aki Kaurismäki (Le Havre, The Man Without a Past) brengt ons een actueel verhaal over hoop en menselijkheid op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze.

Khaled (Sherwan Haji), een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst, probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken. Vijftiger Wikström (Sakari Kuosmanen), zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen, raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. En daarnaast kan Wikström wel een afwasser gebruiken.
De originele stijl van Kaurismäki kenmerkt zich door zijn droge humor, scherpe dialogen, memorabele muziek en prachtig gecomponeerde beelden. Met deze parel lijkt de Finse regisseur het hoogtepunt van zijn carrière te hebben bereikt. Voor The Other Side of Hopevmocht Kaurismäki de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Internationale Film Festival van Berlijn.

Productiemaatschappij: B-Plan Distribution, Oy Bufo Ab, Pandora Film Verleih, Sputnik, Suomen Elokuvasäätiö, Suomi 100 vuotta, Yleisradio (YLE), ZDF/Arte

Huidige prijsvraag

Nieuws over Toivon tuolla puolen