compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

Twente op Film: Zo Doo Wiejleu Dat

Pitch

In Twente op film verandert in Twente de ruimtelijke ordening, de industrie en het leven van alledag. Twente liep rond de Eerste Wereldoorlog voorop met onder meer de textielindustrie en zware industrie zoals die van Stork in Hengelo.
Delen op facebook
Twente op Film: Zo Doo Wiejleu Dat
Nederlandse première: 30-6-2022
2022, 91 min,

Twente op Film: Zo Doo Wiejleu Dat trailer en bijzonderheden

Filmarchiefbeelden uit 1915 tot 2015.

Trailer van Twente op Film: Zo Doo Wiejleu DatBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Twente op Film: Zo Doo Wiejleu Dathttps://i1.ytimg.com/vi/ptRlqg5sLWI/hqdefault.jpg2022-06-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Co-regisseur Erik Willems produceerde eerder Van Mannen en Merries (1998) en co-regisseur en voice-over artiest Johanna ter Steege was eerder in het Twents te horen in de bioscoop-hit De Beentjes van Sint Hildegard (2020).

Twente op Film: Zo Doo Wiejleu Dat - Bioscopen, Tijden & Tickets

Twente op Film: Zo Doo Wiejleu Dat in de bioscoop

Wil je Twente op Film: Zo Doo Wiejleu Dat zien? Koop of huur de film hier:Aan de hand van film archiefbeelden worden de veranderingen die Twente heeft ondergaan.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Deze film vertelt het verhaal van een eeuw Twente in filmbeelden overal vandaan. "Zo doo wiejleu dat", zegt de Twentenaar.

Een eeuw van verandering in beeld (1915-2015) Wat maakt Twente tot Twente? Welke veranderingen hebben de laatste eeuw plaatsgevonden? Twente op Film is een project van filmmaker Erik Willems, actrice (en coproducent) Johanna ter Steege en producent André Oude Weernink. Aan de hand van filmarchief beelden maakten zij een film over wat er in een eeuw in Twente is veranderd. In de ruimtelijke ordening, in de industrie, in het leven van alledag, op het platteland en in de stad.

Cast & Regisseur