compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Uma Onda no Ar

***1/20
Waardering: 3.8/5

Uma Onda no Ar

Pitch

Politieagenten banen zich een weg door de smalle straten van een favela in Belo Horizonte. Drugdealers maken zich klaar voor een confrontatie en een clandestiene radio maant de mensen aan om in huis te blijven. De politie blijkt echter niet op zoek naar de drugdealers, maar wil de radio het zwijgen opleggen. Jorge wordt opgepakt en komt in de gevangenis terecht. Daar vertelt hij zijn verhaal aan medegevangenen.
Delen op facebook
Uma Onda no Ar
Brazilië, 2002, 92 min,

bijzonderheden

De film is gebaseerd op het echte verhaal van Radio Favela, een illegaal radiozendertje, opgericht in 1980 in een favela. Vier vrienden, Jorge, Brau, Roque en Zequiel dromen ervan om een radiostation uit de grond te stampen, van en voor de bewoners van de favela. Hun kleinschalig en amateuristisch project is al snel een groot succes. De armen krijgen een stem. Oproepen voor verloren huisdieren of pogingen om een familieruzie bij te leggen worden afgewisseld met hiphop en sambamuziek. Maar ook enkele offiiële instanties worden niet gespaard. En die pikken dat niet...
De film, verteld in flashback, combineert een kern van waar gebeurde feiten met een fictief verhaal. Hoewel 'Radio Favela' een striemende aanklacht is op de uitzichtloze situatie van jongeren in de sloppenwijken, is het ook een buitengewoon swingende en hippe film. Winnaar van diverse filmprijzen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Helvecio Ratton (Brazilië, 1949) debuteerde met "Em Nome da Razão" (1979). Hij regisseerde eerder ook "A Dança dos Bonecos" (1986), "Menino Maluquinho - O Filme" (1994) en "Amor & Cia" (1998).

Uma Onda no Ar - Bioscopen, Tijden & Tickets

Uma Onda no Ar in de bioscoop

Wil je Uma Onda no Ar zien? Koop of huur de film hier:Film over een Braziliaanse radiopiraat die, terwijl hij in de gevangenis zit, het verhaal van diens illegale radiostation vertelt aan zijn medegevangenen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Quimera Produções