compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

Un divan à Tunis

***1/20
Waardering: 3.5/5

Arab Blues

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Un divan à Tunis

Delen op facebook
Un divan à Tunis
Nederlandse première: 28-5-2020
Frankrijk, Tunesië, 2019, 88 min,

In Un divan à Tunis keert Selma terug naar Tunesië na jaren in Parijs te hebben gewoond. Zij wil een praktijk voor psychoanalyse openen, hoewel zij aan klanten komt. Krijgt ze ook te maken met onbegrip en bureaucratie, de complicaties lijken zich maar aan te rijgen, zoals de politieman Naam die haar nauwlettend in de gaten houdt.

Bekijk bij:

meJane

Un divan à Tunis trailer en bijzonderheden

De film was genomineerd voor de Gouden Spijker (Beste Film) tijdens het Valladolid International Film Festival 2019. De film won het publieks prijs BNL People's Choice Award (Venice Day, 2019), de alternatieve filmfestival tijdens het filmfestival van Venitië.

Trailer van Un divan à TunisBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Un divan à Tunishttps://i1.ytimg.com/vi/WEvWxml3E78/hqdefault.jpg2020-05-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseuse Manele Labidi maakte eerder "Une chambre à moi" (2018).
De succesvolle Iraanse actrice Golshifteh Farahani speelde eerder in Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (2017), Paterson (2016) en Body of Lies (2008).

Un divan à Tunis - Bioscopen, Tijden & Tickets

Un divan à Tunis in de bioscoop


Ook te zien:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Un Divan à Tunis is een scherpe komedie over thuiskomen, gevoelens en taboes doorbreken.

Na 10 jaar in Parijs te hebben gewoond, keert de 35-jarige Selma terug naar haar geboorteland Tunesië. Ze is vastbesloten een psychologiepraktijk te openen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Want waar vind je patiënten op een plek waar niemand gewend is gevoelens te delen? De complicaties nemen alleen maar toe als ze in een bureaucratisch circus terecht komt om haar papieren in orde te krijgen. Tussen de bizarre gesprekken met een reeks kleurrijke patiënten door, heeft Selma zo haar eigen problemen op te lossen terwijl ze probeert een thuis voor zichzelf op te bouwen en aansluiting te vinden bij de mensen in haar omgeving. Un Divan à Tunis is een scherpe komedie over thuiskomen, gevoelens en taboes doorbreken.

Productiemaatschappij: Kazak Productions