compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
Film van de week!
MENU

Utøya 22. juli

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Utøya 22. juli

Utøya 22. juli filmstill

Utøya 22. juli filmstill

Delen op facebook
Utøya 22. juli
Nederlandse première: 14-6-2018
Noorwegen, 2018, 93 min,

Een zwaarbewapende rechtsextremist trekt moordend over het eiland Utøya, waar de 18-jarige Kaja een bijeenkomst van sociaal-democratische jongeren bijwoont. Ze probeert 72 uur lang de aanslag te overleven en haar zusje te vinden.

Bekijk bij:

CinemembermeJaneAmazon Prime Video

Utøya 22. juli trailer en bijzonderheden

De film is mede tot stand gebracht met hulp van de overlevenden van de aanslag die de rechtsextremist Anders Breivik in 2011 pleegde. De film is overigens niet op Utøya zelf gefilmd maar op een eiland daarnaast.

Trailer van Utøya 22. juliBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Utøya 22. julihttps://i1.ytimg.com/vi/FIEG7-4usKA/hqdefault.jpg2018-05-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Erik Poppe maakte eerder A Thousand Times Good Night (2014).

Utøya 22. juli - Bioscopen, Tijden & Tickets

Utøya 22. juli in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Utøya 22. juli zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember Amazon Prime Video

Terwijl een rechtsextremist moordend over het Noorse eiland Utøya trekt, probeert de 18-jarige Kaja haar zusje te vinden en de terroristische aanslag te overleven.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn. In één take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.

Productiemaatschappij: MEDIA Programme of the European Union (support), Nordisk Film- & TV-Fond (support), Norsk Filminstitutt (support), Paradox Film 7