compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
WEB | mobiel
Avengers: Endgame - Film van de week!
MENU
Home > Films > Valentín

Valentín

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

drama, familiefilm, filmhuis

Pitch van Valentín
Buenos Aires, jaren '60. Valentín woont bij zijn oma sinds zijn moeder hem heeft verlaten op 3-jarige leeftijd. Hij zoekt naar de reden van zijn moeder's verdwijning, maar volwassenen willen niet over het verleden praten. Al zoekende stelt Valentín een eigen wereld van regels samen, gebaseerd op uitspraken van volwassenen en uit hun verband gerukt door Valentín's eigen egocentrische fantasieën.
Delen op facebook
Valentín
Nederlandse première: 6-2-2003
Argentinië, Nederland, 2002, 86 min,
bijzonderheden over Valentín
Een hartverwarmende film (ook voor kinderen) die zich laat vergelijken met films als My Life as a Dog en Kolya. Na Agresti's voorgaande vaak politiek beladen films, is deze film een autobiografisch werk over een jaar uit zijn jeugd.
Alejandro Agresti kreeg een Gouden Kalf voor de Beste Regie (2002). Ook won de film de publieksprijs op het Noordelijk Film Festival 2002.
Aanloop van Valentín
Alejandro Agresti (1961, Argentinië) woonde en werkte lange tijd in Nederland als schrijver en filmmaker, maar maakt nu ook weer films in zijn geboorteland. Hij heeft inmiddels een veelzijdig oeuvre opgebouwd waarin verschillende stijlvormen, politiek beladen statements en experimenten met de duistere kanten van de mens de belangrijkste leidraad vormen. Agresti kreeg een speciale juryprijs op de Nederlandse Filmdagen voor Love is a Fat Woman (1987) en een Gouden Kalf voor Secret Wedding (1989). Hij maakte o.a. ook Buenos Aires Vice Versa (1996).
BioscoopAgenda van Valentín

Valentín in de bioscoop

Wil je Valentín zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 29 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Buenos Aires, jaren '60. Op zoek naar moederliefde probeert Valentin de waarheid rond zijn moeders verdwijning te achterhalen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen