compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Viagem ao Princípio do Mundo

**1/200
Waardering: 2.8/5

Voyage Au Debut Du Monde

Pitch

De Franse acteur Afonso speelt een rol in Portugal. Daar wil hij het dorp bezoeken waar zijn vader vandaan kwam, en waar een van zijn tantes nog woont. De regisseur van de film waarin Afonso speelt (Mastroianni) en twee anderen begeleiden hem op zijn speurtocht en dienen tevens als tolk.
Delen op facebook
Viagem ao Princípio do Mundo
Frankrijk, Portugal, 1997, 93 min,

bijzonderheden

Won diverse internationale filmprijzen. Manoel de Oliveira, nestor van de Portugese film, verwijst in zijn filmische reis nadrukkelijk naar de saudade, de pijnlijk-melancholische herinnering die gesymboliseerd wordt door de weg die het zoekende gezelschap achter zich laat.
De film - voor De Oliveira's doen verrassend toegankelijk - is ook een eerbetoon aan de acteurs, in het bijzonder aan Marcello Mastroianni (8 1/2, Una Giornata Particolare) in zijn laatste rol voordat hij in december 1996 overleed.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Manoel de Oliveira regisseerde o.a. ook Aniki Bóbó (1942), La Lettre (1999), Je Rentre à la Maison (2001) en O Princípio da Incerteza (2002). Hij is ook acteur, bijvoorbeeld in Lisbon Story (1994) van Wim Wenders.

Viagem ao Princípio do Mundo - Bioscopen, Tijden & Tickets

Viagem ao Princípio do Mundo in de bioscoop

Wil je Viagem ao Princípio do Mundo zien? Koop of huur de film hier:Een Franse acteur van Portugese afkomst speelt in een Portugese coproductie. Hij gaat, gesteund door de regisseur, op zoek naar zijn roots.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Gémini Films, Instituto Português da Arte Cinematográf, Le Studio Canal+, Madragoa Filmes, Radiotelevisão Portuguesa (RTP)