compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Films > Visages, villages

Visages, villages

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

documentaire

Pitch van Visages, villages
Visages, villages: JR (Zichzelf) en Agnès Varda (Zichzelf)
Visages, villages: JR (Zichzelf) en Agnès Varda (Zichzelf)
Delen op facebook
Visages, villages
Nederlandse première: 7-12-2017
Frankrijk, 2017, 90 min,
De 89-jarige filmmaker Agnès Varda trekt met de 34-jarige fotograaf en beeldend kunstenaar JR door het platteland van Frankrijk. Tijdens deze roadmovie ontstaat een vriendschap tussen de twee kunstenaars.
trailer en bijzonderheden over Visages, villages
Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto.
Aanloop van Visages, villages
De documentaire is geregisseerd door de twee hoofdpersonen, Agnès Varda en JR. Varda heeft Les Glaneurs et la Glaneuse en Les plages d'Agnès geregisseerd en JR is bekend van Women Are Heroes.
BioscoopAgenda van Visages, villages

Visages, villages in de bioscoop

Wil je Visages, villages zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De 89-jarige filmmaker Agnès Varda trekt in deze documentaire met de 34-jarige kunstenaar JR door het platteland van Frankrijk. Tijdens deze roadmovie ontstaat een vriendschap tussen de twee artiesten.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten.

Regisseuse en fotografe Agnès Varda (Les Glaneurs et La Glaneuse, Les plages d'Agnès) is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie.
Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, zal in Nederland op het IDFA in première gaan.