compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

Visages, villages

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van Visages, villages

JR (Zichzelf) en Agnès Varda (Zichzelf)

JR (Zichzelf) en Agnès Varda (Zichzelf)

Delen op facebook
Visages, villages
Nederlandse première: 7-12-2017
Frankrijk, 2017, 90 min,

De 89-jarige filmmaker Agnès Varda trekt met de 34-jarige fotograaf en beeldend kunstenaar JR door het platteland van Frankrijk. Tijdens deze roadmovie ontstaat een vriendschap tussen de twee kunstenaars.

Bekijk bij:

Cinemember

Visages, villages trailer en bijzonderheden

Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto.

Trailer van Visages, villagesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Visages, villageshttps://i1.ytimg.com/vi/SdJDl-hcUZ8/hqdefault.jpg2017-10-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De documentaire is geregisseerd door de twee hoofdpersonen, Agnès Varda en JR. Varda heeft Les Glaneurs et la Glaneuse en Les plages d'Agnès geregisseerd en JR is bekend van Women Are Heroes.

Visages, villages - Bioscopen, Tijden & Tickets

Visages, villages in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Visages, villages zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De 89-jarige filmmaker Agnès Varda trekt in deze documentaire met de 34-jarige kunstenaar JR door het platteland van Frankrijk. Tijdens deze roadmovie ontstaat een vriendschap tussen de twee artiesten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten.

Regisseuse en fotografe Agnès Varda (Les Glaneurs et La Glaneuse, Les plages d'Agnès) is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie.
Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, zal in Nederland op het IDFA in première gaan.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma, Ciné Tamaris, Social Animals

Cast & Regisseur

Agnès Varda

Zichzelf
JR

Zichzelf
Mimi

Zichzelf
Agnès Varda

Regisseur
JR

Regisseur
Visages, villages poster