compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU

Vitalina Varela

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Vitalina Varela

Vitalina Varela filmstill

Vitalina Varela filmstill

Delen op facebook
Vitalina Varela
Nederlandse première: 9-7-2020
Portugal, 2019, 124 min,

Vitalina Varela is een Kaapverdische vrouw die op zoek gaat naar haar man die 25 jaar eerder hun geboorteland verliet om in Lissabon te werken. Zij arriveert na zijn begrafenis. Ze vindt maar enkele sporen van haar man die leiden naar een wijk dat er niet meer is. Ze ontwart zijn geheime, illegale leven en die van andere wijkbewoners.

Vitalina Varela trailer en bijzonderheden

Pedro Costa maakt graag gebruik van niet-professionele acteurs. Vitalina speelt een gefictionaliseerde versie van zichzelf. De personage verscheen in eerder werk van Costa Cavalo Dinheiro" (2014), waarin ze vertelde hoe haar man bijna 25 jaar geleden hun geboorteland had verlaten om in Lissabon te werken.
Vitalina Varela won in 2019 het Gouden Luipaard en de prijs voor Beste Actrice op het festival van Locarno.

Trailer van Vitalina VarelaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Vitalina Varelahttps://i1.ytimg.com/vi/CEjqzn_NWRI/hqdefault.jpg2020-07-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Pedro Costamaakte eerder No Quarto da Vanda (2000).

Vitalina Varela - Bioscopen, Tijden & Tickets

Vitalina Varela in de bioscoop

Wil je Vitalina Varela zien? Koop of huur de film hier:Een Kaapverdische vrouw reist naar Lissabon op zoek naar sporen van haar overleden echtgenoot en ontdekt zijn geheime, illegale leven.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het surreële, indringende Vitalina Varela won in 2019 het Gouden Luipaard en de prijs voor Beste Actrice op het festival van Locarno.

De Kaapverdische Vitalina Varela arriveert in Lissabon om achter de geheimen van haar overleden man te komen. 25 jaar geleden verliet hij hun geboorteland om in Portugal te gaan werken. Het surreële, indringende Vitalina Varela won in 2019 het Gouden Luipaard en de prijs voor Beste Actrice op het festival van Locarno. Terwijl Vitalina Varela de schaarse sporen van haar overleden man probeert te volgen, ontmoet ze andere dolende zielen in de benauwende woningen en steegjes van de wijk Fontainhas. Deze straatarme buitenwijk in Lissabon is inmiddels afgebroken. Ooit probeerden Portugezen en Kaapverdische immigranten hier al scharrelend een bestaan op te bouwen.

Productiemaatschappij: Optec