compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

Vivre sa vie (EN subtitles)

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarg,a

Pitch van Vivre sa vie (EN subtitles)

Anna Karina (Nana Kleinfrankenheim) en André S. Labarthe (Paul)

Anna Karina (Nana Kleinfrankenheim) en André S. Labarthe (Paul)

Delen op facebook
Vivre sa vie (EN subtitles)
Nederlandse première: 18-1-2018
Frankrijk, 1962, 80 min,

Een Parijse vrouw belandt in de prostitutie. De film onderzoekt de achtergronden hiervan in 12 schijnbaar ongerelateerde scènes.

Vivre sa vie (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Jean-Luc Godard nam de film in 1962 in vier weken op, voor slechts $40.000.

Trailer van Vivre sa vie (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Vivre sa vie (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/_tBxZKLjYRo/hqdefault.jpg2018-01-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Hoofdrolspeelster Anna Karina was voordat ze deze rol vertolkte een topmodel voor Coco Chanel en Pierre Cardin. Ze ontmoette Jean-Luc Godard voor het eerst toen ze in 1960 voor zijn meesterwerk À Bout de Souffle auditie deed, maar omdat ze uit de kleren zou moeten, weigerde ze de rol,

Vivre sa vie (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Vivre sa vie (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je Vivre sa vie (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:



Een Parijse vrouw belandt in de prostitutie. Deze film van de Franse cinemalegende Jean-Luc Godard onderzoekt de achtergronden hiervan in twaalf schijnbaar ongerelateerde scènes.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Jean-Luc Godard’s digitaal gerestaureerde klassieker met Anna Karina.

Godards muze Anna Karina laat in twaalf indrukwekkende hoofdstukken zien hoe een would-be actrice afdaalt in de prostitutie. Dit keerpunt in Godards oeuvre won de Special Jury Prize in Venetië. Met Vivre sa vie: film en douze tableaux sloeg Godard een nieuwe weg in. Hij wilde de echte worstelingen in het leven van echte mensen documenteren en afstand nemen van de licht-romantische intriges waar de Nouvelle Vague bekend om was gaan staan. Jean-Luc Godard castte zijn toenmalige vrouw Anna Karina als Nana, een winkelmeisje in een platenzaak dat actrice wil worden maar in de prostitutie belandt. Vivre sa vie is een lofzang op de schoonheid van de actrice, met verwijzingen naar Louise Brooks, een beroemd actrice uit het tijdperk van de stille film, en naar Maria Falconetti uit Carl Dreyers The Passion of Jeanne d'Arc (1928). In een van de meest iconische scènes kijkt een betraande Nana in de bioscoop naar deze klassieker. Godard maakte daarna nog een film over prostitutie in Parijs, 2 ou 3 choses que je sais d'elle (1967).

Cast & Regisseur

Anna Karina

Nana Kleinfrankenheim
Sady Rebbot

Raoul (as Saddy Rebbot)
Henri Attal

Arthur (as Henri Atal)
Paul Pavel

Journaliste